CDA

[LinkClick.aspx?link=Images%2fPolitici%2fKamerleden_dec06%2fMaximeVerh agen_.jpg&tabid=157&mid=1006] 23 november 2007 - Persbericht - 24 november: Debat over toekomst Europa

Met minister Verhagen, Luxemburgse premier Juncker en voorzitter Parlementaire Assemblee Raad van Europa, Van der Linden.

Debat over toekomst Europa met minister Verhagen, Luxemburgse premier Juncker en voorzitter Parlementaire Assemblee Raad van Europa, Van der Linden

Zaterdag 24 november organiseert het landelijk CDA in samenwerking met het CDA-Limburg een debatbijeenkomst over Europa. Er zijn tal van vooraanstaande sprekers zoals minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken, de Luxemburgse premier Jean-Claude Juncker en Rene van der Linden, voorzitter van de Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa.
De bijeenkomst vindt plaats in de Maastricht School of Management, Endepolsdomein 150 te Maastricht
Tijd: 10.00-13.30 uur

Na de opening door Europarlementariër Ria Oomen-Ruijten volgen toespraken van minister Verhagen en de Luxemburgse premier Juncker. Daarna is debat over een viertal themaâs : Europa als waardengemeenschap, de grenzen van de Unie, economie en milieu en de institutionele toekomst van Europa.
Tot slot spreekt Rene van der Linden.

Deze bijeenkomst is er een in een reeks van debatbijeenkomsten over de toekomst van Europa. In elke provincie wordt gedebatteerd over concrete themaâs als milieu, participatie, innovatie en kenniseconomie, land- en tuinbouw etc.

Uitreiking hoge onderscheiding aan premier Juncker Tijdens de bijeenkomst ontvangt premier Juncker de hoogste onderscheiding van de Raad van Europa. Deze zogeheten PACE-onderscheiding wordt uitgereikt aan personen die zich buitengewoon verdienstelijk maken op het gebied van bewustwording van de Europese identiteit. Hij ontvangt deze onderscheiding ook vanwege zijn grote inzet ter verbetering van de relatie tussen de Raad van Europa en de EU. De onderscheiding wordt uitgereikt door Rene van der Linden.

De afgelopen drie jaar is deze onderscheiding slechts een keer uitgereikt: toen aan Human Right Watch

NB Op de informatie over de uitreiking van de onderscheiding rust een embargo tot zaterdag 24 november a.s. 11.00 uur.