Gemeente Utrecht

Kanaleneiland morgen op landelijke startmanifestatie Aandachtswijken

Kanaleneiland presenteert zich morgen op de startmanifestatie die het landelijke samenwerkingsverband aandachtswijken (LSA) organiseert voor bewoners van de 40 Vogelaarwijken. Hier presenteert een groot aantal aandachtswijken hun plannen. Wijkwethouder van Kanaleneiland, Marka Spit, licht morgenmiddag tijdens een symposium de hoofdlijnen van het wijkactieplan 'Kanaleneiland Leert' toe. Dit plan is opgesteld samen met bewoners, corporaties, zorg- en welzijnsinstellingen, scholen en politie.

De startmanifestatie 'Als het klikt tussen kracht en macht' van het LSA is in eerste instantie bedoeld voor bewoners van de 40 aandachtswijken die kansen willen pakken en er volop tegen aan willen gaan. Bewoners van deze wijken wordt nadrukkelijk gevraagd mee te denken, mee te beslissen en mee te doen. Ook beleidsmakers, bestuurders en politici zijn aanwezig. Vanuit Kanaleneiland zijn diverse organisaties aanwezig: het bewonerscomité As Kanaleneiland, Huize Transwijk, de wijkraad Zuidwest, Youth for Christ, Werkgroep Samen Leven, de Huurdersvereniging Kanaleneiland en het wijkbureau Zuidwest.

Initiatievenloket

Minister Vogelaar en de overige bezoekers van de startmanifestatie kunnen de wijkentoer nog eens over doen door de diverse kraampjes van de verschillende aandachtswijken te bezoeken. Daarnaast vinden er ook minisymposia plaats, waarin negen steden praktijkvoorbeelden presenteren waarover gediscussieerd kan worden. Wethouder Spit zal de hoofdlijnen van het wijkactieplan 'Kanaleneiland Leert' toelichten. Namens het wijkbureau vertelt Ben Verkroost hoe het plan in samenwerking met de wijk is opgesteld. Lex Casteelen van het bewonerscomité As Kanaleneiland/Huiseigenaren As Kanaleneiland gaat in op het Initiatievenloket, één van de plannen die door bewoners van de wijk zijn ingebracht.

Samenhang

Minister Vogelaar heeft in heel Nederland 40 aandachtswijken aangewezen die de komende paar jaar extra aandacht en een samenhangende aanpak behoeven op het gebied van wonen, werken, leren, veiligheid en integratie. Utrecht kent vier aandachtswijken: Kanaleneiland, Overvecht, Ondiep en Zuilen. Utrecht voegt hier zelf een vijfde wijk- Hoograven - aan toe, omdat hier vergelijkbare problemen spelen.

Meer informatie?
De landelijke startmanifestatie van de LSA vindt zaterdag 24 november van 10.00-16.00 uur plaats in de Passagiers Terminal in Amsterdam. Meer informatie over de startmanifestatie staat op www.lsabewoners.nl.



Gemeente Utrecht