Provincie Limburg

Persberichten

Waterscouts Maastricht vervoeren kunstwerk 'waternomaden' Zaterdag 24 november worden de Waternomaden van de Noord-Limburgse kunstenaar Mathieu Knippenbergh over de Maas naar het Papenwater bij het Gouvernement vervoerd en daar geïnstalleerd voor de expositie Binnenste buiten buitenste binnen. Deze expositie vindt van 4 december 2007 tot 22 februari 2008 plaats in het Gouvernement aan de Maas in Maastricht. Het kunstwerk waternomaden bestaat uit een kleine vloot drijvende objecten. De eerste gelegenheid om het kunstwerk te bezichtigen is tijdens de de Dag van de Rechten van de Jeugd in het Gouvernement (Limburglaan 10, Maastricht) op zondag 25 november van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Het vervoer over water en de installatie op zaterdag 24 november worden verricht door de Waterscouting Jan van Gent te Maastricht, de zuidelijkste waterscouts van Nederland, die dit jaar hun 25-jarig jubileum vieren.

Tijdens de Dag van de Rechten van de Jeugd op zondag 25 november zullen de Waterscouts eveneens acte de présence geven. Die dag is een groots opgezet evenement met verschillende gratis activiteiten van en voor kinderen en jongeren gebaseerd op de rechten van de jeugd. De activiteiten vinden zowel binnen als buiten plaats. Zo zijn er optredens van onder andere Kinjerkraom, de Tent van Emil, The Holy Stoned, Nederrockband Ter Plekke, Christianne Ong en R - Brothers Soulexplosion. Verder vinden er diverse workshops en sportactiviteiten plaats en is er een speurtocht. Met deze manifestatie van en voor kinderen en jongeren, wordt stilgestaan bij de rechten van de jeugd. Meer informatie vindt u op www.limburg.nl/dagvanderechtenvandejeugd

23-11-2007 13:42