Gemeente Heerenveen


---


---

wethouder Heerenveen op stap met inburgeraars

Binnenkort start de gemeente Heerenveen met de inburgeringstrajecten. Om deze trajecten een officieel startmoment te geven heeft Wethouder Lykele Buwalda twee inburgeraars uitgenodigd voor een avondje uit in het Abe Lenstrastadion op zaterdag 24 november 2007. Na een gezamenlijk diner wordt de wedstrijd sc Heerenveen - De Graafschap bezocht.

Vanaf 1 januari 2007 is er in Nederland een nieuwe Wet inburgering. Mensen die nog géén Nederlands paspoort hebben, nog niet goed Nederlands spreken en nog niet genoeg van Nederland weten, moeten inburgeren. Ze zijn inburgeringsplichtig en moeten een examen halen. Mensen die in het buitenland geboren zijn en wel een Nederlands paspoort hebben, maar nog niet voldoende Nederlands spreken mogen ook inburgeren. Zij zijn inburgeringsbehoeftig en mogen een examen doen.
De gemeenten Heerenveen voert de Wet inburgering voor de eigen inwoners en voor de gemeente Skarsterlan uit. Binnenkort starten de eerste deelnemers met hun traject. Deze trajecten worden in Heerenveen uitgevoerd door Serin Mens en Werk. De deelnemers gaan ieder in eigen tempo en op eigen niveau aan de slag met hun inburgering.


---