Gemeente Terneuzen


Programma week van het klimaat zeeuws-vlaanderen

In de week van 24 november tot 1 december is het de 'Week van het Klimaat'. Er zullen in deze week doorlopend Informatiestands aanwezig zijn voor klimaatvriendelijk en duurzaam (ver)bouwen in de Zeeuws-Vlaamse vestigingen van Gamma, Karwei en Boerenbond.

Zaterdag 24 november
09.30 tot 16.00 uur:
Klimaatvriendelijke rijstijltraining op een Virtual Trainer door een instructeur van het Nieuwe Rijden (Grote Kerk, Noordstraat, Terneuzen, gratis)

10.00 uur:
Ochtendexcursies naar windmolenpark Koegorspolder Terneuzen en bedrijven Biopark Terneuzen (gratis). Opstapplaatsen: stadhuisplein Terneuzen (aardgasbus) en Keizer Karelplein Sas van Gent. Informatie en inschrijving: P.van.de.Brande@gemeentehulst.nl

10.00 tot 16.00 uur:
Open Dag Testveld Kleine Windturbines
(Techno Park Zeeland, Buys Ballotstraat, Schoondijke)

10.00 tot 16.00 uur:
Infomobiel van energiebedrijf Delta
(Techno Park Zeeland, Buys Balotstraat, Schoondijke)

Vanaf 12.00 uur:
Optreden van klimaatkomiek Theodoor Braaksma
(Binnenstad, Terneuzen)

13.30 uur:
Officiële opening Klimaatweek
(Grote Kerk, Noordstraat, Terneuzen)

Vanaf 14.00 uur:
Middagexcursies naar windmolenpark Koegorspolder Terneuzen en bedrijven Biopark Terneuzen (gratis). Opstapplaatsen: stadhuisplein Terneuzen (aardgasbus) en Keizer Karelplein Sas van Gent. Informatie en inschrijving: voorlichting@gemeentesluis.nl

Maandag 26 november
Vanaf 18.45 uur:
Klimaatbijeenkomst voor het Zeeuws-Vlaamse bedrijfsleven met als sprekers weerman Erwin Kroll en gedeputeerde Poppelaars en vertoning van de film 'An inconvenient truth' van Al Gore (Scheldetheater, Terneuzen, op uitnodiging).

Dinsdag 27 november
19.30 uur:
Vertoning van de film 'An inconvenient truth' van Al Gore voor alle burgers van Zeeuws-Vlaanderen (Merral-bioscoop, Terneuzen, gratis toegang, reserveringen via 0115-68.88.48)

Woensdag 28 november
19.30 uur:
Vertoning van de film 'An inconvenient truth' van Al Gore voor alle burgers van Zeeuws-Vlaanderen (Ledeltheater, Oostburg, gratis toegang, reserveringen via 0117-45.27.35)

Donderdag 29 november
19.30 uur:
Klimaatcafé van de Zeeuwse Milieufederatie onder leiding van Terneuzense dichter-cabaretier Frank van Pamelen met spreker Jos Broeke (Zeeuwse weerman), binnenklimaat versterkende muziek (Nota Bueno) en CO2-neutraal bier (Café Ter Nose, Terneuzen, gratis toegang) AANBEVOLEN!

in PDF formaat Poster

Vrijdag 30 november
14.00 - 17.00 uur:
Symposium 'CO2 de Zeeuwse Ambitie', met de Zeeuwse Milieufederatie, Yara Sluiskil en Thermphos Vlissingen. Innovatieve oplossingen en creatieve processen maken een forse reductie van broeikasgassen mogelijk. Opening door Commissaris van de Koningin mevrouw Karla Peijs (Zeeuwse Concertzaal Verwerijstraat 14, Middelburg, gratis, aanmelden bij Lisette van den Berg, communicatiemedewerker Thermphos. 0113 - 689 603 of lisette.vandenberg@thermphos.com)

19.30 uur:
Vertoning van de film 'The Great Global Warming Swindle' (tegenhanger film Al Gore)
(Bibliotheek Terneuzen, gratis toegang, reserveringen via: info@nme-zvl.nl)

in PDF formaat Flyer klimaatweek

Terug naar boven

Gemeente Terneuzen - T. 0115 455 000 - E. gemeente@terneuzen.nl |