Gemeente Assen


Actueel

Worstelen, jumpen en boksen in Noorderpark

22 november 2007

Een partijtje Sumo Worstelen, een workshop Jumpstyle en boksen. Zaterdagmiddag 24 november kan het in de wijk Noorderpark. In en rondom wijkgebouw De Componist zijn er tal van activiteiten voor de bewoners van de wijk. De middag begint om 13.00 uur met de presentatie van de kalender van fotografe Yolanda Visser. Wethouder Piek overhandigt de eerste kalender, waarvan de opbrengst door de fotografe geschonken wordt aan projecten voor de jeugd in het Noorderpark. Daarnaast is er deze middag de kick off van het Kickbocksproject en de aftrap van het meidenwerk.

Sportbuurtwerk en Kleurrijk Assen starten in het Noorderpark een Kickboksproject. Iedere maandagavond kan kinderen en jongeren trainen in de Korpershoekhal. Het project richt zich in eerste instantie op de jeugd in de wijk en de jeugd van de Islamitische vereniging. Doel van het project is overlast te voorkomen en om jongeren via sportactiviteiten sociale vaardigheden te leren en te leren omgaan met regels. Het initiatief wordt ondersteund door SportDrenthe. Pascal Brinkman traint de jeugd. Hij heeft ervaring met dit project in de gemeente Zwolle, waar het een groot succes is. Pascal is zaterdag ook aanwezig. Hij geeft samen met een aantal wedstrijdspelers een demonstratie Kickboksen.

Het jongerenwerk geeft zaterdagmiddag de aftrap van het meidenwerk in het Noorderpark. Meiden uit de wijk kunnen vanaf december op een aantal woensdagavonden per maand bij elkaar komen in de Componist. Ze kunnen op deze avonden samen dingen ondernemen. Zaterdag is er speciaal voor (en door) de meiden een modeshow. Leerlingen van het Dr.Nassaucollege verzorgen het haar en de make-up van de dames.

Het programma van de middag is als volgt:

13.00 uur Opening + presentatie kalender Yolanda Visser 13.20 uur Disco
13.20 - 17.00 uur Sumo Worstelen, Recreatief Boksen, Panna Knock Out, Stormbaan
13.30 uur Workshop Jumpstyle
13.30 - 15.30 uur Pimp yourself door leerlingen van het Dr.Nassaucollege
14.15 - 15.00 uur Kinderdisco
14.30 - 15.30 uur Presentatie + demo Kickboksen (met wedstrijdvechters)
15.00 - 15.30 uur Jumpstyle workshop
16.00 - 16.30 uur Modeshow
16.30 - 16.45 uur Veiling