Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T
Datum: 22 november 2007

Lotto sluit overeenkomst met Judobond

De Lotto en Judo Bond Nederland (JBN) hebben een akkoord bereikt over een partnerovereenkomst omtrent de Nationale Judo League. De Lotto wordt hiermee tevens naamgever van het evenement. De betrokken partijen sloten een akkoord voor de competitie van 2007-2008, met de nadrukkelijke intentie om tot een overeenkomst voor meerdere jaren te komen. Daarmee krijgt de JBN de kans om de nieuwe competitie tot een topevenement te laten uitgroeien.

Dit najaar beleefde de Lotto Nationale Judo League zijn première. Op diverse locaties, verspreid over het gehele land, strijden 32 clubs om promotie naar een hogere klasse of plaatsing voor de finaleronde. Het slotstuk organiseert de JBN in samenwerking met de Gemeente Nijmegen en De Lotto in 'Concertgebouw De Vereeniging' op zaterdag 5 januari 2008. De vier beste dames- en herenteams strijden aldaar om de eindzege. De laatste twee van de in totaal vier voorronden vinden plaats op zaterdag 24 november en zaterdag 22 december.

Interim-directeur Hans Schraders van De Lotto: 'Ik ben enorm blij met de samenwerking die is ontstaan tussen De Lotto en de Judobond. De Lotto steunt al sinds 1961 de Nederlandse sport. We hebben in al die jaren ruim ¤ 1.1 miljard aan de sport afgeedragen, waarvan jaarlijks via het NOC*NSF Bestedingsplan zo'n vier ton naar de judobond gaat. Helaas is dit bij slechts weinig mensen bekend. Dankzij initiatieven als de Lotto Nationale Judo League kunnen we meer zichtbaarheid geven aan de goede band tussen Lotto en de sport, waardoor we er gezamenlijk voor kunnen zorgen dat de afdracht aan de sport verder omhoog gaat. Elke nieuwe Lotto-speler genereert immers extra inkomsten voor de sport. Op deze wijze bouwt Nederland aan het fundament van de sport in Nederland.'

De Lotto
De opbrengsten van Lotto komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van de sport. In totaal droeg De Lotto in 2006 meer dan 44 miljoen euro af aan NOC*NSF. Naast de topsport profiteert zo ook de amateur- en breedtesport van de lottogelden. Na de overheid is De Lotto al 46 jaar de grootste structurele financier van de Nederlandse sportwereld.


---