NOC*NSF


Sporters in Lotto Weekend Miljonairs

AALSMEER - Aanstaande zaterdag vindt een speciale aflevering plaats van Lotto Weekend Miljonairs, waarin de voor de Olympische Spelen genomineerde sporters Minke Booij en Edith Bosch spelen voor jonge getalenteerde sporters.

Minke Booij, aanvoerder van het Nederlandse hockeyteam, speelt voor het team Nederlands meisjes A, het nationale jeugdteam onder 18 jaar. Het geld dat Minke wint, wordt gebruikt om internationale stages aan het juniorenteam aan te kunnen bieden. Het juniorenteam speelt nu alleen op Europees niveau en de overstap naar wereldwijd niveau is heel groot. Daarom wil zij de junioren een kans bieden dit alvast in een vroeger stadium te kunnen doen.

Edith Bosch speelt in dezelfde uitzending voor de jonge judoka Antoinette Hennink. Het geld dat Edith wint, zal vooral ten goede komen aan een professioneel team van medici, coaches, masseurs en buitenlandse reizen.

Minke en Edith moeten allebei zoveel mogelijk multiple choice vragen beantwoorden op de stoel bij Robert ten Brink. Het bedrag dat zij kunnen winnen, kan oplopen tot maar liefst 1.000.000 euro. Naast de zenuwslopende vragen, worden ook filmpjes getoond van de jonge sporters. De uitzending begint zaterdag om 21.30 uur bij RTL 4.

(21 november 2007)