Ingezonden persbericht


Verbale strijd tussen studenten op het 4e Cicero Debattoernooi

Tilburg, 24 november 2007 - Op zaterdag 24 november is het zover: een groot deel van het debattalent uit Nederland komt naar Tilburg. Op het Theresialyceum strijden 40 teams van topdebaters om de winst van het 4e Cicero Debattoernooi. Na de voorrondes staan twee teams tegenover elkaar in de finale die 's avonds om 19.45 uur zal plaatsvinden.

De vierde editie van het Cicero Debattoernooi wordt georganiseerd door de Tilburgse Debatclub Cicero. Deze studentendebatvereniging telt ongeveer 60 leden afkomstig van de Universiteit van Tilburg en Fontys Hogescholen. Aan het evenement zullen niet alleen studenten, maar ook leden van politieke jongerenorganisaties deelnemen.

De debatten hebben vooral maatschappelijke en politieke thema's. In een parlementair debat, de vorm die op het toernooi gehanteerd wordt, staan twee teams van twee personen tegenover elkaar. Of een team vóór of tegen een stelling debatteert, wordt bepaald door het lot en niet door de eigen mening. De stelling en de positie worden pas vijftien minuten voor het debat bekendgemaakt. Juist door de korte voorbereidingstijd is het de kunst om na een kwartier een spannend debat neer te zetten.

Het evenement wordt georganiseerd met steun van Leen Bakker, Wesselman accountants en belastingadviseurs en Van Bommel schoenen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Frank van Ravensberg (voorzitter toernooicommissie): 06-28122348 of kijk op de website www.debatclub.nl/toernooi.


---- --