Gemeente Anna Paulowna


Tentoonstelling Polderkunst trekt veel deelnemers

Het initiatief van wethouder Lia Franken om in het gemeentehuis een tentoonstelling te organiseren van werk van inwoners van de gemeente Anna Paulowna mag zich verblijden in een overweldigende belangstelling. Maar liefst 63 inwoners hebben werk aangemeld voor de expositie. Dat betekent dat een groot deel van het gemeentehuis zal worden ingericht als tentoonstellingsruimte.

Diversiteit
De tentoonstelling Polderkunst is zeer boeiend door de diversiteit van de technieken en veel twee- en driedimensionaal werk. Veel inwoners laten hun werk voor het eerst aan een groot publiek zien, maar er zijn ook ervaren exposanten.

Cultuur, creativiteit en kunst leven in Anna Paulowna, zegt Henriette van der Winden van de Stichting Kunst en Cultuur Anna Paulowna die de tentoonstelling organiseert en inricht. En dit is nog maar het topje van de ijsberg, want veel creatieve inwoners konden hun werk niet aanmelden omdat het niet tot de categorie schilder- en beeldhouwkunst behoort. Daarnaast zijn er kunstenaars in Anna Paulowna, die beroepsmatige verplichtingen hebben ten aanzien van galeries en kunstuitlenen.

Ook wethouder van cultuur Lia Franken is blij met de grote animo voor de expositie.

We vinden het een uitdaging om kunst en creativiteit op een brede manier onder de aandacht te brengen, zegt ze. Er is een groeiende behoefte aan culturele en kunstzinnige activiteiten in Anna Paulowna. Het college en de raad pakken dat op door initiatieven, zoals een jaarlijkse Karavaan, de 1%-regeling voor de aanschaf van een kunstwerk bij het MFA, de kunstroute Jong Land en de medewerking aan Beeld in Tuin.

Goede doel
Een groep Rode-Kruisvrijwilligers levert hun werk in ter verkoop voor het goede doel Mappa Mondo (gezinsvervangend) huis. Trudy van der Made stelt de opbrengst van haar werk ter beschikking aan een onderwijsproject op Bali. De expositie Polderkunst wordt op 24 november 2007 om 16.00 uur geopend door wethouder Lia Franken. De werken zijn tot 5 januari gratis te bezichtigen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

polderkunst_tentoonstelling gemeentehuis.jpg

Fotobijschrift:
Arno Heijligenberg heeft een atelier op Kruiswijk. In het gemeentehuis staat dit beeld van hem.