Gemeente Breda

Informatiemarkt Via Breda

Op zaterdag 24 november organiseert de gemeente een informatiemarkt over Via Breda. De bijeenkomst vindt plaats tussen 10.30 en 14.30 uur in podium Bloos aan de Speelhuislaan 151.

Via Breda is volop in ontwikkeling. Van de fase van plannen maken gaat het project langzaam maar zeker over naar de fase van de voorbereiding van de uitvoering én de uitvoering van de plannen. Met de aanleg en de opening van het derde perron als onderdeel van het nieuwe station is de eerste zichtbare stap gezet. Op een aantal locaties zijn of worden gebouwen afgebroken om plaats te maken voor de nieuwe ontwikkelingen.

Informatiestands

Tijdens de informatiemarkt zijn vertegenwoordigers aanwezig van de verschillende partijen die bij Via Breda betrokken zijn. Er zijn informatiestands en medewerkers van NS Poort, ProRail, AM, Singelveste de wijkraad stichting Actie Comité Belcrum en de gemeente Breda

Speciale evenementen

Van 12.00 tot 13.00 uur is architect Koen van Velsen aanwezig. Tijdens een speciale sessie geeft hij uitleg over zijn ontwerp van de nieuwe OV-terminal (het nieuwe station).

Tussen 12.00 en 14.00 uur is ook wethouder A. Adank aanwezig. Hij houdt een spreekuur in een aparte ruimte in Bloos waar bewoner 1 op 1 bij hem terecht kunnen met vragen en opmerkingen over Via Breda.

Tussen 13.30 en 14.00 uur is er een forumgesprek over Via Breda met deelnemers van de verschillende partijen.

Breda, 21 oktober 2007