Gemeente Soest

Bijpraten in vliegbasiscafé

Datum: 20/11/2007

De initiatiefnemers van de herinrichting van de vliegbasis, de gemeente Zeist, Soest en de provincie Utrecht, organiseren zaterdagmiddag 24 november voor de eerste keer een vliegbasiscafé. Tijdens dit café is er gelegenheid om op informele wijze met de betrokken bestuurders van gedachten te wisselen over de invulling van de vliegbasis. Ook medewerkers van Soest, Zeist en provincie en ontwerpbureau Alle Hosper zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. Belangstellenden kunnen tussen 14.30 uur en 16.15 uur binnenlopen in café Klinkhamer (restaurant De Soester Duinen) aan de Soesterbergsestraat 188 in Soestduinen.

In tegenstelling tot de informatiebijeenkomsten die Soest, Zeist en provincie in de afgelopen maanden hebben georganiseerd, verloopt een Vliegbasiscafé zonder vooraf opgesteld programma. Iedereen die iets wil melden rondom de herinrichting, is vrij dit tijdens het café te doen.

Bij gebleken succes worden meerdere van deze bijeenkomsten georganiseerd in de periode dat aan het Ruimtelijk Plan wordt gewerkt. Het plan is om minimaal eens per kwartaal een Vliegbasiscafé te organiseren. Per keer wordt bekeken waar de bijeenkomst plaats vindt en welke bestuurders aanwezig zullen zijn. Tijdens het eerste Vliegbasiscafé zijn dat gedeputeerde Krol van de provincie Utrecht, wethouder Middelkoop van de gemeente Soest en wethouder Berkhout van de gemeente Zeist.

Ruimtelijk plan
De initiatiefnemers vermoeden dat de eerste editie van het Vliegbasiscafé vooral in het teken zal staan van het Ruimtelijk Plan waaraan momenteel wordt gewerkt. Nu alle deelonderzoeken zijn afgerond, het internationale adviespanel van het Urban Land Institute een advies heeft uitgebracht en de meningen van belanghebbenden zijn gehoord, is bureau Alle Hosper aan de slag met een aanzet voor twee varianten. Eén van deze varianten wordt in detail uitgewerkt in een conceptplan dat in het voorjaar van 2008 klaar moet zijn.

Zie ook nieuwsbericht Ruimtelijk Plan.

.