Een baan in Europa: voor de ervaring, de liefde of het avontuur

20/11/2007 14:17



Centrum voor Werk en Inkomen



CWI organiseert Europadag 2007

Het leren van een andere taal, het opdoen van internationale ervaring, het avontuur, de liefde: het zijn enkele van de motieven om buiten de landsgrenzen op zoek te gaan naar een baan. De Europadag, die het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) op zaterdag 24 november in de Amsterdamse Beurs van Berlage organiseert, biedt werkzoekenden inzicht in de mogelijkheden op werk elders in Europa. Werkgevers en arbeidsbureaus uit dertien Europese landen presenteren er hun vacatures.

Jaarlijks vertrekken zo'n 40.000 autochtone Nederlanders naar het buitenland. Door de gunstige economische situatie in Nederland, met weinig werkloosheid en veel vacatures, daalt dit cijfer licht. Desondanks blijft de informatiebehoefte groot. Om aan deze behoefte te voldoen organiseert CWI voor de vierde maal de Europadag: een informatie- en vacaturebeurs over wonen en werken in Europa.

CWI maakt deel uit van EURES, het Europese netwerk van arbeidsbureaus, en presenteert met partnerorganisaties en internationale bedrijven uit dertien Europese landen een uitgebreid vacatureaanbod. Bij diverse werkgevers, zoals Disneyland Resort Parijs, kan ter plekke worden gesolliciteerd. Wie informatie zoekt over stages en zelfstandig ondernemerschap komt op de Europadag ook aan zijn trekken.

Europaplein en Noorderstraat
De Beurs van Berlage zal worden omgetoverd in een Europese wijk met straten en een plein. Zoals de Noorderstraat, met bedrijven en organisaties uit Scandinaviƫ, de Westerstraat, met focus op Engeland en Ierland en de Zuiderstraat met het baanaanbod uit Zuid-Europa waaronder veel seizoenswerk. Tijdelijk en seizoenswerk is ook te vinden in de Bergsteeg. Op en rond het centrale Europaplein zijn instanties vertegenwoordigd die belangrijk zijn bij de voorbereiding op een vertrek naar het buitenland, zoals de Sociale Verzekeringsbank (SVB) en UWV. Bezoekers kunnen via een vraagmuur op het plein onderling informatie en ervaringen uitwisselen.

Meer informatie
De Europadag 2007 vindt plaats op zaterdag 24 november 2007 van 10.00 tot 16.00 uur in de Amsterdamse Beurs van Berlage. De toegang is gratis. Voor meer informatie, kijk op www.werk.nl.

EURES is in 1993 opgericht en is een samenwerkingsnetwerk van de Europese Commissie en de openbare arbeidsbemiddelingsdiensten van de lidstaten van de Europese Economische Ruimte (de EU-lidstaten, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein) en andere partnerorganisaties. EURES heeft een netwerk van meer dan zevenhonderd EURES-consulenten in heel Europa die dagelijks in contact staan met werkzoekenden en werkgevers.





http://www.werk.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,