Gemeente Spijkenisse


Sinterklaas komt aan in haven Spijkenisse

19 november 2007

Sinterklaas
Ook dit jaar zet Sinterklaas weer voet aan wal in Spijkenisse. Zaterdag 24 november om 10.00 uur ontvangt burgemeester Mirjam Salet voor de eerste keer de Goedheiligman in de haven van Spijkenisse.

Sinterklaas en zo'n tachtig Zwarte Pieten komen aan boord van de Fortuna naar Spijkenisse varen. De winnaars van een kleurwedstrijd en een Pietenband varen aan boord van de Stadspoort de Sint tegemoet. Beide schepen worden rond 10.00 uur in de haven verwacht. Op de kade staat tijdens de intocht een tribune vanwaar kinderen alles extra goed kunnen zien.

Na de aankomst rijdt de Sint met een rijtuig naar het centrum. Tussen 11.00 en 12.00 uur is Sinterklaas met een aantal pieten in het Winkelhart. Ook hier zorgt de Pietenband voor de muzikale omlijsting. Vervolgens gaat het gezelschap door naar andere winkelcentra.

Schenkelweg tijdelijk afgesloten
Om de veiligheid van het publiek te waarborgen wordt zaterdagochtend 24 november om 9.15 uur de Schenkelweg voor het verkeer afgesloten. Zodra de Goedheiligman, de Pieten en alle kinderen het havengebied hebben verlaten, wordt de Schenkelweg weer vrijgegeven voor verkeer. Dit gebeurt naar schatting rond 11.30 uur.

Winkelcentra
Sinterklaas bezoekt 24 november deze winkelcentra:

Winkelhart Spijkenisse: 11.00 uur
Winkelcentrum Maaswijk: 11.45 uur
Winkelcentrum Waterland: 13.45 uur
Winkelcentrum Sterrenhof: 14.30 uur
Winkelcentrum Groenewoud: 15.00 uur

In de meeste winkelcentra zijn deze dag extra activiteiten.