Gemeente Arnhem

Wie is de zuinigste rijder?
Inwoners en bezoekers van Arnhem worden uitgedaagd voor een test milieuvriendelijk rijden op zaterdag 24 november en zaterdag 1 december. Men kan gratis binnenlopen in de simulatortrailer bij de Eusebiuskerk. Iedereen dingt mee naar de hoofdprijs voor de zuinigste rijder: een officiële rijstijltraining in de originele Doeks-auto 'uut Hasselt. De actie wordt georganiseerd door VVCR Europe, SenterNovem en de gemeente Arnhem.

Vanaf 10 tot 16 uur krijgt men de gelegenheid kennis te maken met het Nieuwe Rijden. Tijdens een rit door de stad, over het platteland en in de bergen worden de verbruiksmetingen nauwkeurig bijgehouden en wordt de besparing van brandstofverbruik gemeten. Het unieke van de simulator is dat het overige verkeer op het beeldscherm echt reageert op het rijgedrag van de deelnemer. Alle tips van het Nieuwe Rijden komen aan bod.

Wedstrijd met prijs
Elke dag kent een winnaar. De beste en zuinigste rijder van de dag wint een combinatie-training van het Nieuwe Rijden en SAFE Driving bij VVCR Europe in Rijssen ter waarde van 165,- De prijs wordt gereden in de auto van de Doeks uut Hasselt, bekend van de reclame. Alle deelnemers ontvangen na hun test-rit een kleine attentie.

Het Nieuwe Rijden staat voor veilig, vlot, comfortabel en rendabel rijden, gebruikmakend van moderne technieken. Het gaat hierbij om rijstijl, bandenspanning, soort en type auto en brandstofbesparende accessoires. Veel meer informatie hierover is te vinden op www.hetnieuwerijden.nl en www.vvcr.nl

Van 19 tot 30 november kunnen gemeenteambtenaren de training volgen. Het is één van de maatregelen uit het Uitvoeringsprogramma Luchtkwaliteit van de gemeente Arnhem. Ook op deze manier draagt de gemeente bij aan de verbetering van de luchtkwaliteit en het klimaat.