Gemeente Utrecht

'In de Buurt' op Stads TV over veiligheidsinitiatieven

RTV Utrecht wijdt een serie uitzendingen van het programma 'In de Buurt' aan het onderwerp veiligheid. De eerste uitzending is gepland op zaterdag 24 november. De serie is tot stand gekomen in samenwerking met de Gemeente Utrecht.

De gemeente werkt met politie, Openbaar Ministerie en andere partijen samen aan een veiliger Utrecht. Gelukkig zijn er ook veel mensen en organisaties in de stad die daarbij helpen en eigen initiatieven tonen. De serie 'In de Buurt' gaat over mensen die zich op een of andere manier actief inzetten voor veiligheid en leefbaarheid van de wijk. De gemeente heeft meegewerkt aan de programma's omdat die laten zien op welke manier mensen een bijdrage kunnen leveren aan veiligheid.

Veiligheid is een breed begrip. Aan de ene kant gaat het natuurlijk over criminaliteit aanpakken, dat is de harde kant. Maar voorkomen blijft beter dan genezen. Veiligheid hangt ook samen met leefbaarheid, normen en waarden, sociale samenhang, een schone en hele omgeving en een kansrijke omgeving voor jongeren die dreigen vast te lopen. De afleveringen zijn een afspiegeling van deze verschillende facetten.

Projecten
In de serie komen de volgende projecten aan bod:

- Leer-werktraject, Kanaleneiland en Overvecht
- Tiener Chill eiland, Kanaleneiland

- Christina-Beatrix Complex, Noordwest

- Jongerenteam, Overvecht

- Buurtvaders, Overvecht

- Veilig Ondernemen, Lunetten

- Veilig uitgaan, Centrum

- Hamersplantsoen, Hoograven

Uitzenddata
De eerste vier afleveringen worden elke zaterdag vanaf 24 november uitgezonden (24 november / 1 december / 8 december / 15 december). De aflevering wordt elk uur herhaald de gehele zaterdag. De rest van de afleveringen wordt in het nieuwe jaar uitgezonden.

Meer informatie is per aflevering te vinden op: www.utrecht-veilig.nl



Gemeente Utrecht