Stadsdeel Amsterdam-Noord

Intocht Sint Nicolaas

Dit jaar zet Sinterklaas met zijn Pieten alweer voor de 27ste keer voet aan wal in Amsterdam-Noord. Op zaterdag 24 november komt de Sint om 12.00 uur aan met zijn boot over het IJ bij de Tolhuispont onder begeleiding van de politie te water, havendienst, brandweer en de pontveren.

Na een hartelijk welkom in Noord, door wethouder Chris de Wild Propitius, begint de Sint aan zijn rijtoer met een feestelijke lange stoet van praalwagens, muziekkorpsen, Disneyfiguren en een heleboel Pieterbaasjes.

De route is als volgt: Buiksloterweg, Van der Pekstraat, Hagedoornweg, Kraaienplein, Sperwerlaan, Spreeuwenpark, Meeuwenlaan, Waddenweg, Buikslotermeerplein (stadsdeelhuis).

Sint op bezoek

De Sint komt om 13.45 uur aan bij het stadsdeelhuis. Daar wacht Amber Miss Noordje 2007 de Sint op samen met de kinderen. Vanaf 14.20 uur brengt de Sint nog verschillende bezoeken aan de kinderafdeling van het Boven IJ Ziekenhuis, woon/zorgcentrum Het Schouw, buurtcentrum De Rietwijker, gezinsvervangend tehuis De Luifel en tot slot buurtcentrum De Meeuw. Ook zijn er gratis kindervoorstellingen in buurtcentra De Rietwijker om 14.00 uur en in De Meeuw om 15.00 uur.

Tijdens de intocht geldt een parkeer- en inrij/stopverbod langs de route. Het openbaar vervoer wordt omgeleid.

Meer informatie:

Stichting Sint Nicolaas Comité Amsterdam-Noord, Henk Janissen,

telefoon 020-6340514 of 020-6325422.