Gemeente Heemskerk


dinsdag, 13 november 2007

Graffiti en workshop bouwschutting Kerkweg

De bouwschutting op de Kerkweg wordt op 24 november door het bedrijf Graffitinetwerk.nl voorzien van professionele graffiti. Er komt een eigentijds beeld van de historie van de locatie die op het punt staat uit het Heemskerks dorpsbeeld te verdwijnen. Voor kinderen en tieners komt er een workshop graffiti.

Op 17 en 18 november treft het bedrijf al de nodige voorbereidingen. Op 24 november wordt door Graffitinetwerk.nl ook een workshop graffiti gegeven. Deze workshop is bedoeld voor Heemskerkse kinderen en tieners in de leeftijd van tien tot zestien jaar. Inschrijven hiervoor kan via email: horst@remove-this.heemskerk.nl. De workshop wordt gegeven van 13.00-15.00 uur op een mobiele installatie op de Kerkweg. Er kunnen ongeveer dertig tot veertig deelnemers meedoen en de meest talentvolle artiesten in de dop mogen onder begeleiding een klein gedeelte van de bouwschutting bewerken.
Tegelijkertijd wordt voor andere aanwezige én belangstellende kinderen een breakdanceworkshop gegeven (de Kerkweg wordt gedeeltelijk afgezet met hekken). Alle activiteiten zijn onder voorbehoud: bij slecht weer worden de activiteiten verplaatst naar zaterdag 1 december.

Een aantal maanden geleden heeft de gemeenteraad een motie aangenomen om te laten onderzoeken of het mogelijk is om in Heemskerk een zogenoemde graffitimuur te plaatsen. De link was snel gelegd, maar de bouwschutting leent zich niet voor 'wilde' graffiti, omdat dat vaak een verpauperde indruk geeft. De bouwschutting nodigt echter wel uit tot wilde graffiti; daarom kiezen de gemeente en de projectontwikkelaar voor professionele graffiti, zeker gezien het feit dat de schutting langere tijd het beeld in dit gedeelte van de Kerkweg zal bepalen.

Zie ook www.graffitiheemskerk.nl

---