Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - MELKWEG AMSTERDAM

DUTCH COURAGE TOUR

nieuwe generatie alternatieve Nederlandse bands verovert muziekscene

Aux Raus / Malle Pietje & the Bimbos / Malkovich

Melkweg * zaterdag 24 november * 20.30 uur * ¤ 10,00 + lidm.

Er waait een nieuwe wind door de Nederlandse underground. Uit de borrelende undergroundscène zijn de afgelopen tijd drie bands komen bovendrijven. Energieke bands die met hun attitude, lef, en een eigen gezicht een grote groep muziekfans aan zich hebben weten te binden. Malle Pietje and the Bimbos, Aux Raus en Malkovich hebben een plaats in de Nederlandse muziekscene veroverd.

Aux Raus heeft zich in een mum van tijd tot de 'enfants terrible' van zowel de dance als de punkrock scène ontpopt. Hun idee van dit technopunk-duo is simpel: mix de urgentie van klassieke punkrock met moderne hedendaagse techno en gabber. Met twee drum machines, een afgeragde rockgitaar en een computer tourden ze de wereld rond, van de undergroundscène van Amsterdam, Mexico City en Berlijn tot de glamour shows van Parijs, New York City. De muziek van Aux Raus ademt de spirit van alcohol doordrenkte dance parties en de rauwheid van punk shows.

De ongebruikelijke en ongewone benadering van het maken van luidruchtige muziek heeft Malkovich al een serieuze fanbasis opgeleverd. Na hun recente optreden op Lowlands en de release van hun nieuwe album Kings n' Bosses is dit Nederlandse rockbeest definitief los. Het charismatische vijftal heeft de afgelopen jaren schokgolven over mensenmassa's in heel Europa en de VS gezonden. De nationale en Europese pers dicht de band unaniem een grote toekomst toekomst, zelf zijn ze vooral bezig overal een feestje te bouwen. Want "there ain't no party like a Malkoholic Party"!

De twee mega babes van Malle Pietje and the Bimbo's kennen elkaar al sinds de kleuterschool. Vanaf hun pubertijd speelden ze samen Nirvana covers, totdat ze Bram aka Malle-P in de zomer van 2004 leerden kennen in de kroeg. Sindsdien maken ze het undergroundcircuit onveilig met hun rammelende, opwindende punkrockband met onverbloemd rauwe teksten. Na de release van hun debuutalbum Are You Punk Or Are You Drunk? en een legendarisch concert op het Noorderslag festival draait de clip voor de culthit 'Tienerhoer' overuren op TMF en MTV.

Dit is de nieuwe generatie alternatieve Nederlandse bands. Met gebundelde krachten presenteren deze 'up and coming' bands zich op zaterdag 24 november in de Oude Zaal van de Melkweg, en dat moet gehoord worden!