Ingezonden persbericht


Persbericht

Verschijning boek: 'Iedereen een miljoen, werken en leven in 2030'

Geboortebudget maakt relatie overheid en burger transparant * betalen voor je baan * arbeidsmarkt als tranfermarkt * van loonslaaf naar ondernemende werknemer

Amsterdam, 23 november 2007 - Een persoonsgebonden budget van één miljoen euro bij geboorte, dat is de basisgedachte van de vandaag verschenen titel 'Iedereen een miljoen, werken en leven in 2030'. Auteurs Steuer en Lohuis beogen een arbeidsmarkt waarin een sociaal stelsel met voldoende prikkels de medewerker en burger meer betrokken maakt. Een virtuele rekeningcourant met de overheid bekostigt voorzieningen zoals we die nu ook kennen: opleiding, kinderbijslag, uitkeringen en pensioen. Het geeft daarbij de bewegingsruimte om te investeren in persoonlijke keuzes en wensen, zoals een eigen bedrijf.

"Met het huidige systeem zijn mensen geneigd achterover te leunen. De regelgeving zet niet aan tot actie. Met inzicht in mogelijkheden en zekerheid door een persoonsgebonden budget, is het makkelijker keuzes te maken. Het geeft je autonomie," aldus René Steuer, "Je kunt daardoor ook het spanningsveld tussen tijd en geld beter afstemmen op je gezins- en werksituatie. Om de druk bij werkende ouders van jonge kinderen te verminderen, kunnen we veel leren van zuidelijke culturen. Meer betrokkenheid bij de zorg van de allerjongsten en ouderen is onontbeerlijk."

Steuer reikte het eerste exemplaar van 'Iedereen een miljoen, werken en leven in 2030' uit aan Max Christern, voorzitter van de denk- en doetank Forum 2020, en aanjager van een constructief Europa-beeld. Steuer: "We willen met het boek jonge professionals aan het denken zetten. Daarnaast gaan we graag de discussie aan met beleidsmakers. Het is hoog tijd voor visie en creativiteit."

Stellingen van Steuer en Lohuis

Steuer: "We kosten de overheid gedurende ons leven zo'n één miljoen euro. Wanneer we dit bedrag bij geboorte reserveren, wordt helder wat de overheid en het individu bijdragen of kosten.

Door meer verantwoordelijkheid bij de burger te leggen, kunnen we naar een efficiënter en kleiner overheidsapparaat groeien." Het boek daagt de lezer met creatieve oplossingen of nieuw te bewandelen wegen. Een greep uit de stellingen uit 'Iedereen een miljoen':


1. Betalen voor een baan

Door mensen te laten betalen voor werk geef je ze eigendomsrecht in het bedrijf. Daarmee groeit de autonomie en de betrokkenheid van deze participerende werknemer en is de organisatie minder afhankelijk van aandeelhouders.


2. Online waarderingssysteem voor werkprestaties

De technologie wordt ingezet om prestaties van professionals online onafhankelijk in kaart te brengen. Dit geeft inzicht in iemands werk en inzet, wat een passende beloning mogelijk maakt. Een motiverend systeem dat werknemers beloont en betrekt.


3. Werken vanaf je twaalfde

Een vroege kennismaking met het werkleven werkt stimulerend. Het biedt een afwisseling met de theorie uit het onderwijs, bereidt jongeren voor op hun rol in de maatschappij en geeft ze de kennis en ervaring om onderbouwde keuzes te kunnen maken voor hun loopbaan.

Online talentenmotivatietest op www.iedereeneenmiljoen.nl

Kopers van het boek kunnen met een inlogcode uit het boek op www.iedereeneenmiljoen.nl een start maken met plannen voor 2030. Een gratis talentenmotivatietest en een persoonlijk business plan geven professionals kijk op hun capaciteiten en mogelijkheden.

Titelinformatie

Titel Iedereen een miljoen!! Werken en leven in 2030

Auteurs René Steuer & Connie Lohuis

Uitgave van Leporello Uitgevers en Appoint

Verschijning Vanaf 26 november in de boekhandel

Eerste druk November 2007

Uitvoering Paperback

Omvang 176 blz.

ISBN 978-90-808745-9-6

Prijs 17,95 euro

Vormgeving binnenwerk Robert Weinberg

Cover en prepress Stef Verbraeken

Uitgever Dolf Weverink

Over de auteurs

René Steuer ziet als directeur van personeelsbemiddelingsbureau en opleidingsbedrijf Appoint dagelijks de pijnlijke kanten van zich steeds reorganiserende bedrijven. Van werknemers die het lot niet in eigen hand nemen, maar passief afwachten welke reorganisatie hun werkgever nu weer in petto heeft. In zijn jonge jaren heeft hij over de grens gesnuffeld en gewerkt in Brazilië, Turkije, Spanje en Italië. Ook die ervaringen hebben zijn ideeën gevormd.

Connie Lohuis heeft als zelfstandig jourmaliste zelf haar verantwoordelijkheid voor haar leven en haar werk genomen, met alle onzekerheden die daar in onze maatschappij bij horen. Aan alle kanten en op alle niveaus van onze maatschappij heeft ze gesprekken gevoerd en verhalen geschreven. Zelf weet ze niet meer hoeveel topondernemers ze heeft geïnterviewd. Maar wel weet ze hoe op dat niveau gedacht wordt over werk als economische factor. En hoe ver de doelen van organisaties en mensen vaak uit elkaar liggen.

Bestellen:

Iedereen een miljoen!!
Iedereen een miljoen!!
Steuer, R. & Lohuis, C.