GTI NV

Nieuwe contracten tussen Rijkswaterstaat en GTI garanderen beschikbaarheid Zeeuwse bruggen en sluizen

Bunnik, 23 november 2007

"Technisch onderhoud Zeeuwse Delta" en "Renovatie elektrotechnische- en automatiseringssystemen Bathse Spuisluis en Krammersluizen". Twee nieuwe contracten, met een totale waarde van ruim 2.7 miljoen, waarmee GTI wederom bewijst trendsetter te zijn in multidisciplinaire projecten waarbij de opdrachtgever bouwt op de kennis, verantwoordelijkheid en professionaliteit van de aannemer.

De pro-actieve rol van GTI binnen de werken van Rijkswaterstaat Zeeland is door de jaren heen sterk gegroeid. GTI is sinds 1990 actief in het technisch onderhouden, storingswachtdiensten, uitvoeren van reparaties, gedeeltelijk renoveren en vernieuwen van objecten binnen Rijkswaterstaat Zeeland zoals de Oosterscheldekering, de Roompotsluis, de Zandkreeksluis, de Bergse Diepsluis, de Kreekraksluizen, de Grevelingensluis, Sluizen Hansweert, de Krammersluizen, de Vlaketunnel en Sluizencomplex Terneuzen.

GTI krijgt met het nieuwe onderhoudscontract binnen het rayon Waterdistrict Zeeuwse Delta gedurende 25 maanden de rol en verantwoordelijkheid als "goed huisvader" de objecten te onderhouden. Een rol waarbij GTI de installaties op een goed onderhoudspeil houdt door gedegen project- en onderhoudsmanagement, preventief en correctief onderhoud, en specialistische technische kennis. Hiermee is de veiligheid van het werk- en leefmilieu van bewoners en bezoekers van de Zeeuwse eilanden gebaat.

Het onderhoudscontract omvat installaties op gebied van o.a. elektromechanische en hydraulische aandrijfwerken, geautomatiseerde besturing- en bediening, audio, camera's, hydro-meteo, liften, hijsmiddelen, brand- en inbraakmelding. Ook energievoorziening, zoals noodstroomvoorzieningen en laag- en hoogspanningssystemen, behoren tot de scoop van het werk. Daarnaast neemt GTI, behoudens voor de Oosterscheldekering, de coördinerende rol van Rijkswaterstaat over voor de contracten met de overige onderhoudsbedrijven.

De renovatie van elektrotechnische- en automatiseringssystemen van de Bathse Spuisluis en Krammersluizen is een project waarbij systeemgerichte contractbeheersing (SCB) wordt gehanteerd. Hierbij maakt Rijkswaterstaat gebruik van de gegevens die voortkomen uit het kwaliteitssysteem van GTI. Met behulp van een combinatie van systeem-, proces- en producttoetsen stelt Rijkswaterstaat vast of die gegevens betrouwbaar zijn, het kwaliteitsplan wordt nageleefd en daarmee aan de eisen van het contract wordt voldaan. Deze renovatiewerkzaamheden dienen in december 2008 gereed te zijn.

Deze projecten worden binnen Zeeland uitgevoerd door GTI Energy & Infra BV vestiging Heinkenszand, een landelijk marktsegmentbedrijf van GTI NV gespecialiseerd in infrastructurele projecten en energy services.


----------

GTI richt zich op de technische dienstverlening en ontwikkelt integrale oplossingen: van ontwerp tot en met realisatie, onderhoud en beheer in alle voorkomende disciplines. Met de ondernemingen Axima, Elyo, ENDEL, INEO, Tractebel Engineering en Fabricom GTI maakt GTI deel uit van SUEZ Energy Services.

SUEZ Energy Services, Europees leider op het gebied van installaties en technische dienstverlening, ontwikkelt voor opdrachtgevers in de industrie, utiliteit en infratechniek waardevolle oplossingen met betrekking tot ontwerp, realisatie en onderhoud van technische installaties evenals oplossingen voor energiebeheer en langdurig multidisciplinair beheer. SUEZ Energy Services telt 66.000 medewerkers en realiseerde in 2006 een omzet van 10,7 miljard euro. SUEZ Energy Services is een van de vier bedrijfsonderdelen van de beursgenoteerde, internationale industriële groep SUEZ.


----------