Ingezonden persbericht


Persbericht
Utrecht | 23 november 2007

'Ik mis je zo' wint Jan Kassiesprijs 2007

In kunstencentum 'de Kunstlinie' in Almere reikte op 22 november de bestuursvoorzitter van Kunstconnectie Saskia Bruines en jurylid Wim Fiselier de Jan Kassiesprijs 2007 uit. De eerste prijs, à ¤ 2.000, ging naar het project 'Ik mis je zo' van de Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam.

'Ik mis je zo' gaat over afscheid nemen. Het project is gerealiseerd in samenwerking met Stichting Verhalenderwijs (organisatie van amateurvertellers). De jury vindt het een bijzonder en inspirerend project: "Het is origineel qua inhoud en vorm en sluit aan bij de leefwereld van de kinderen, de buurt en de omgeving van de school".

De tweede prijs was voor 'Historische verhalen´ van Kunst Centraal in Bunnik en de derde voor het project ´Lager´ van Stichting Dansnest in Oosterhout. Het project ´Gaten´ van de Theatergroep Aardewerk Hemelse Gerechten uit Leiderdorp kreeg een eervolle vermelding. De jury heeft de winnaars gekozen uit 25 inzendingen.

Brochure
Tijdens de prijsuitreiking werd de bijbehorende brochure gepresenteerd. Hierin staan de genomineerde projecten beschreven en wordt informatie gegeven over het onderwerp 'samenwerking tussen scholen en amateurkunst op het gebied van kunsteducatie'.

Jury
De jury van de Jan Kassiesprijs 2007 bestond uit:

- Nicolien van Vroonhoven(voorzitter), CDA Tweede Kamerlid, woordvoerder cultuur;
- Edwin Jacobs, intendant kunst en cultuurprogramma's Tilburg;
- Wim Fiselier, voormalig directeur centrum voor de kunsten Leeuwenkuil in Deventer,
- Jos Kooy, adviseur cultuur bij Algemene Vereniging van Schoolleiders in Utrecht;
- Piet Roorda, coördinator educatie bij Kunstfactor in Utrecht. Juryvoorzitter Nicolien van Vroonhoven zou de prijs uitreiken, maar was wegens Tweede Kamerverplichtingen verhinderd.

Wat is de Jan Kassiesprijs?
De Jan Kassiesprijs is de prijs voor personen en instellingen die bijzondere activiteiten ontplooien in de kunsteducatie. Dit jaar was het thema samenwerking tussen amateurkunst en onderwijs op het gebied van kunsteducatie. Scholen - zowel primair als voortgezet onderwijs - en amateurkunstenaars of amateurkunstverenigingen konden hun beste project insturen. Het prijzengeld bedraagt in totaal ¤ 4.750,- en werd verdeeld over vijf prijzen. De organisatie van de prijs is in handen van de branchevereniging voor kunsteducatie en kunstbeoefening, Kunstconnectie.

Achtergrond
Sinds 1988 wordt de prijsvraag om het jaar georganiseerd met als doel bijzondere, eigentijdse en vernieuwende activiteiten op het gebied van kunsteducatie te stimuleren en onder de aandacht te brengen. Vanaf 2005 heeft Kunstconnectie, branchevereniging voor kunsteducatie en kunstbeoefening, de organisatie onder haar hoede genomen. Bij iedere prijsuitreiking wordt een bepaald onderwerp of een bepaalde doelgroep centraal gesteld.

-------------------------


Ingezonden persbericht