Warchild


Marco Borsato selecteert kunstwerk voor Rijksmuseum OOG is een nieuw tijdschrift van het Rijksmuseum over kunst en geschiedenis. Ter ere van de lancering van het nieuwe tijdschrift hebben acht bekende Nederlanders waaronder, Paul de Leeuw, Naema Tahir, Herman Wijffels, Paul Verhoeven en Marco Borsato een persoonlijke selectie gemaakt uit de Rijksmuseum collectie.

Deze selectie is gepubliceerd in het magazine, maar wordt ook voor tien dagen geëxposeerd in de Eregalerij van het Rijksmuseum. Deze expositie is van 23 november tot en met 2 december opengesteld voor het publiek.

De selectie van Marco Borsato betreft het kunstwerk van de Italiaanse Lodovico Mazzolino en toont De kindermoord te Bethlehem. Koning Herodus hoort dat de koning van de Joden is geboren en laat uit angst voor zijn troonopvolging alle jongetjes tot twee jaar vermoorden. De motivatie achter de keuze voor dit werk is dat kindermoord ten behoeve van de macht anno 2007 nog steeds actueel is. Kinderen zijn vandaag de dag nog steeds vaak de inzet van machtsstrijd. Zo worden zij actief ingezet om mee te vechten in missies die zij niet begrijpen, laat staan ondersteunen. Ook sterven zij vaak aan de gevolgen van machtsgrepen en oorlogen.

Bekijk hier het kunstwerk dat Marco Borsato selecteerde.

War Child vraagt aandacht voor het lot van miljoenen oorlogskinderen en zet zich in voor het verbeteren van hun situatie.