NOC*NSF


NOC*NSF officieel lid IPC

ARMHEM - Tijdens de Governing Board meeting van het International Paralympic Committee (IPC) in Seoul, Korea is het verzoek tot overdracht van de licentie met betrekking tot de uitzending van het Nederlands Paralympisch Team goedgekeurd. De overdracht van het IPC lidmaatschap zal bekrachtigd worden in de IPC General Assembly aanstaande zaterdag in Seoul.

Tijdens de Olympische Spelen van Sydney (2000) is een intentieverklaring met betrekking tot Organisatorische Integratie (OI) van gehandicaptensport (topsport/breedtesport) getekend door NebasNsg, NOC*NSF en VWS met het doel aangepaste sporten en gehandicapte sporters onder te brengen bij de reguliere sportbonden en verenigingen. Een logische stap en vervolg in dit proces was ook de overdracht van de verantwoordelijkheid voor de uitzending van het Nederlands Paralympisch Team. De formele verantwoordelijkheid lag tot op heden bij NNPC/NebasNsg.

Het lidmaatschap wordt door NebasNsg overgedragen aan Stichting National Paralympic Committee of the Netherlands/ NOC*NSF. Het is bijzonder en vooruitstrevend dat een nationale Olympische organisatie grote betrokkenheid heeft bij Paralympische activiteiten. Nederland loopt hierin voorop.

De licentieoverdracht gaat gepaard met een nieuw logo van NPC of the Netherlands. Een voorwaarde voor lidmaatschap van het IPC was onder andere het gebruik van de Agito's die staan voor "beweging en verbinding". De drie Agito's symboliseren de rol van het IPC met het doel het bijeenbrengen van atleten over de hele wereld door middel van sport.

NebasNsg en NOC*NSF werken nauw samen in het OI-traject en zullen deze samenwerking voortzetten om vorm te geven aan het gehandicaptensport beleid.

(23 november 2007)