VVD


vvd
International
23-11-2007

Liberal International viert 60 jarig bestaan

Vrijdag 16 en Zaterdag 17 november zijn in Hamburg vertegenwoordigers van liberale partijen uit de gehele wereld bij elkaar gekomen om het 60 jarig bestaan te vieren.

De Liberal International is de wereldfederatie van Liberale parttijen gericht op het verspreiden van het liberalisme, versterken van liberale partijen en promoten van liberale democratie over de wereld.

Voorafgaand aan het jubileumcongres is op vrijdag het uitvoerend comité van de LI bijeengekomen. Verschillende partijen zijn tijdens deze vergadering tot de LI toegelaten, waaronder de alliantie "Ons Moldavie", een liberale partij en grootste oppositie partij met wie de VVD intensief samenwerkt.

Het congres stond onder andere in het teken van de uitreiking van de prize of Freedom voor Alexander Milinkevich. De VVD heeft deze voorvechter voor de democratie in Wit-Rusland tijdens het vorige congres voorgedragen. Milinkevich was tijdens de laatste presidentsverkiezingen in Wit-Rusland de gezamenlijke kandidaat van de oppositiepartijen en civil society en zet zich in voor de democratisering van het door dictator Loekashenko overheerste Wit-Rusland.

Op zaterdag vierde Liberal International haar 60-jarig bestaan met een groot congres. De sprekers spraken in het licht van het thema, "Liberal Thinkers' Conference on The Future of Freedom", over diverse onderwerpen. Onder andere oud LI President Frits Bolkestein van de Liberal International, Patrick van Schie als directeur Telderstichting en Hans van Baalen, lid van het Bureau van de Liberal International, lieten op diverse onderwerpen hun licht schijnen.

Het volgende congres zal plaatsvinden in mei 2008 in Belfast, Ierland. Meer informatie over de Liberal Internationalen haar werk kan gevonden worden op www.liberal-international.org