BedrijfsautoRAI

Clinton Climate Initiative kiest Scania als âpreferred supplierâ voor ethanol stadsbussen

(11/23/2007)
Het Clinton Climate Initiative (CCI) heeft gekozen voor Scania als âpreferred supplierâ voor ethanolbussen. Volgens het CCI zijn Scania's met ethanol aangedreven motoren de best beschikbare oplossing voor het verminderen van CO'-uitstoot in het openbaar vervoer. Scania heeft het milieu hoog in het vaandel staan en doet daarom al jaren onderzoek naar milieuvriendelijke oplossingen in het verkeer.
Het Clinton Climate Initiative is opgericht in augustus 2006 door de Clinton Foundation, de stichting van Bill Clinton, oud-president van de Verenigde Staten. Het CCI heeft als missie om met een zakelijk georiënteerde aanpak het gebruik van nieuwe technologieën te stimuleren en om op die manier het gevecht tegen klimaatverandering aan te gaan. Een van de doelstellingen van het CCI is het bevorderen van het gebruik van transportmiddelen die het broeikaseffect in de 40 lidstaten van de C40 reduceren.

Het CCI werkt samen met de C40 Large Cities Climate Leadership Group. Dit is een alliantie van 40 grote steden over de hele wereld die klimaatverandering willen aanpakken door het ontwikkelen en uitvoeren van een serie maatregelen die de CO2-uitstoot sneller zullen reduceren.

De ethanolbussen van Scania zijn gekozen als âpreferred technologyâ omdat Scania de meest geavanceerde technologie heeft op dit gebied. Scania heeft meer dan 20 jaar ervaring in het leveren van stadsbussen die op ethanol lopen. Onlangs heeft Scania de derde generatie van ethanolmotoren geïntroduceerd. Deze motor beschikt over hetzelfde thermische rendement als een dieselmotor en is ook voorbereid op toepassing in vrachtautoâs. De ethanolmotor heeft vergeleken met een reguliere dieselmotor 90% minder CO'-uitstoot.

CCIâs keuze voor Scania is gebaseerd op vanuit een uitgebreide evaluatie van de ethanoltechnologie van Scania. De ervaring van Stockholm, waar de meerderheid van de stadsbussen ethanolbussen van Scania zijn, laat zien dat het mogelijk is om op grote schaal de overgang te maken naar hernieuwbare brandstoffen voor het openbaar vervoer.

Ethanolbussen worden nu getest in verschillende steden van de C40 groep, waartoe steden als Madrid, Melbourne, Beijing en Sao Paulo behoren.

âWij vinden het een eer te zijn gekozen als âpreferred supplierâ van de Clinton Climate Initiative. Onze toewijding ten aanzien van hernieuwbare brandstoffen is niet onopgemerkt geblevenâ, aldus Leif Ostling, CEO en President van Scania. âOnze ethanolbussen hebben dezelfde mate van efficiency als dieselbussen en dat biedt grote mogelijkheden voor de toekomst van hernieuwbare brandstoffenâ.