AutoRai

Hyundai grossiert in prijzen

(11/23/2007)
Hyundai grossiert in prijzen. In Los Angeles, Amerika, werd de Hyundai Veracruz uitgeroepen tot âBest Value SUVâ. De Hyundai Santa Fe en de Veracruz werden in de Verenigde Staten gehonoreerd met de âTop Safety Pick Awardsâ, hooggewaardeerde onderscheidingen voor voertuigen die de beste bescherming bieden tijdens een ongeval.

En in China bewees Hyundai dat het vooroploopt bij de ontwikkeling van brandstofcel-technologie. De Hyundai Tucson FCEV behaalde tijdens de Challenge Bibendum in Shanghai â dé wedstrijd waarin fabrikanten het tegen elkaar opnemen met voertuigen met een technologisch geavanceerde krachtbron â als enige auto met een brandstofcel als krachtbron twee gouden medailles en een perfecte score.

De Hyundai Tucson Fuel Cell Electric Vehicle (FCEV) nam het in Shanghai op tegen teams van onder meer Daimler AG, General Motors, Chevrolet, Ford en Nissan. Tijdens uitgebreide en afwisselende tests op een 175 kilometer lang circuit behaalde Hyundai met deze Tucson als enige twee gouden medailles en een perfecte score. âDit resultaat bewijst eens te meer dat Hyundai vooroploopt bij de ontwikkeling van voertuigen met een brandstofcelâ, zei Kwon Moon-Shik, Vice President geavanceerde technologie van Hyundai.

De Hyundai Tucson FCEV, Hyundaiâs tweede generatie brandstofcelauto, werd drie jaar geleden geïntroduceerd. De auto heeft een topsnelheid van 150 km/u en een actieradius van 350 kilometer. Kortgeleden presenteerde Hyundai tijdens de IAA in Frankfurt overigens de derde generatie brandstofcelauto. Deze i-Blue is technologisch weer een stap verder dan de Tucson FCEV. De i-Blue heeft een topsnelheid van 165 km/u en een actieradius van meer dan 600 km.

Prijzenregen in Amerika
In Amerika daalde een prijzenregen neer op Hyundai. Tijdens de Motor Show van Los Angeles werd de Hyundai Veracruz, de SUV die volgend jaar in een iets gewijzigde vorm ook naar Nederland komt, door de Northwest Automotive Press Association beloond met de titel âBest Value SUVâ. De Hyundai Veracruz versloeg de concurrenten van onder meer Toyota, Nissan, Mazda en Honda.

Voor de eerste keer in de geschiedenis verdienden drie modellen van Hyundai â de Santa Fe, de Veracruz en de in Europa niet verkrijgbare minivan Entourage â de zogenoemde âTop Safety Pick Awardsâ 2008, onderscheidingen voor voertuigen die de beste bescherming bieden bij een ongeval. Alle drie de Hyundaiâs werden gewaardeerd met vijf sterren, het hoogst haalbare resultaat. âHyundai heeft meer âTop Pick Awardsâ binnengesleept dan BMW, Mercedes-Benz en Toyota. Dat is eens te meer een bewijs dat Hyundai het ook goed doet als het gaat om kwaliteit van de producten en de veiligheidsaspecten van onze modellenâ, aldus John Krafcik, verantwoordelijk voor productontwikkeling van Hyundai in de VS.