Generali

Prijswinnaars ISI Generali Innovatieprijs en Aanmoedingsprijs 2007 bekend

Generali nam in de zomer van dit jaar het initiatief om samen met VB de ISI Innovatieprijs 2006 voort te zetten. Uit de inzendingen werd door de selectiecommissie een viertal genomineerden gekozen voor de ISI Generali Innovatieprijs 2007 en de ISI Generali Aanmoedigingsprijs 2007. Tijdens de VB Branchedag op 22 november jl. werden de winnaars bekend gemaakt. Pensioendesk won de Innovatieprijs van EUR 7.500,- met de pensioennavigator. De aanmoedigingsprijs van EUR 2.500,- werd uitgereikt aan Gullwing Racing Insurance met het volledig geautomatiseerde schadeafhandelingsysteem.

Prijsuitreiking tijdens workshop
De prijzen werden uitgereikt tijdens de goed bezochte workshop, waar de vier genomineerden voor de Innovatieprijs een workshop over de do's and don'ts van innovatie verzorgden. Op deze manier werd invulling gegeven aan de doelstelling van de ISI Generali Innovatieprijs om intermediairs te stimuleren en te inspireren. "Vernieuwing is een absolute noodzaak voor onze branche." Aldus Freek Wansink, algemeen directeur Generali Verzekeringsgroep. "Wij dragen innovatie een zeer warm hart toe en zijn dan ook blij dat wij middels deze Innovatieprijs een impuls kunnen leveren.".

De winnaars werden gekozen door een onafhankelijke jury. "Een breed samengestelde jury, waarin zowel de branche zelf als de wetenschap vertegenwoordigd is." aldus juryvoorzitter prof. dr. Mark de Jong, algemeen directeur Telematica Instituut. Zij vaardigden eerder ook vertegenwoordigers af naar de selectiecommissie. De genomineerde innovaties kregen stuk voor stuk lovende kritieken. Toch, was de jury unaniem over de winnaars.

Gullwing Racing Insurance
"Gullwing geeft met haar elektronische schadeafhandeling een excellente invulling aan één van de belangrijkste bedrijfsprocessen via een online toepassing. Dit levert het kantoor een aanzienlijke tijdsbesparing op en het biedt een duidelijke toegevoegde waarde voor de klant. De klant kan 24 uur per dag in zijn eigen taal een schade melden. Commercieel is er een koppeling tussen de schadegegevens en de acceptatie van nieuwe evenementen en andere commerciële acties. Een uitstekende manier om de positie in de niche te claimen en vast te houden. Ook communicatief zeer goed uitgewerkt. De `snelle' vormgeving getuigt van een goed inzicht in de doelgroep. Een voorbeeld waar intermediairs inspiratie van kunnen opdoen. Weliswaar is dit concept minder schaalbaar, maar zeker wel kopieerbaar voor andere niches." aldus de jury.

Pensioendesk "Pensioennavigator"
"Drie zaken zijn op een uitstekende wijze bij elkaar gebracht: een goede vergelijking van premies en voorwaarden, het optimaliseren van de efficiency van processen en de invulling van de verplichtingen van de Wft. Door middel van deze pensioennavigator weet Pensioendesk een verdedigbare positie naar haar relaties op te bouwen. Zowel de kwaliteit van de advisering is verbeterd, als de kosten hiervan zijn afgenomen omdat de adviestijd tot een derde is teruggebracht. Een concept met potentieel grote commerciële waarde. Een bewijs dat samenwerking tussen gespecialiseerde partijen werkt. In dit geval met Vermaase Insurance Automation."

Het hele juryrapport is te downloaden op
www.isi-generali-innovatieprijs.nl.

ISI Generali Innovatieprijs 2008
De jury heeft aangegeven ook in 2008 weer graag een innovatieprijs te zien. Daarbij heeft zij de wens uitgesproken dat nog meer intermediairs de moeite nemen uit de schaduw te treden. Ook Generali en het VB hebben aangegeven dat zij graag een traditie maken van de ISI Generali Innovatieprijs. Freek Wansink: "Komende zomer kunnen intermediairs zich weer inschrijven voor de ISI Generali Innovatieprijs 2008. Bij deze de toezegging om de prijs ook in 2008 voort te zetten."

Publicatiedatum: 22-11-2007

© Generali verzekeringsgroep 2007