AutoRai

Kia Carnival onderscheiden met de âTop Safety Pickâ

(11/23/2007)
Nadat de Kia Carnival al eerder tijdens botsproeven door het befaamde Amerikaanse âDepartment of Transportationâs National Highway Traffic Safety Administrationâ (NHTSA) werd gewaardeerd met 5 sterren, is het 2008 Carnival-model door het âInsurance Institute for Highway Safetyâ (IIHS) geselecteerd voor de âTop Safety Pickâ.

In het bijzonder de indrukwekkende prestaties en uitstekende waarderingen op het gebied van veiligheid bij aanrijdingen aan de voor-, zij- en achterkant waren doorslaggevend. Ook het feit dat de Carnival beschikt over ESP speelde een belangrijke rol.

âWij zijn er trots op dat de Carnival de eerste MPV ooit is die de IIHS âTop Safety Pickâ kwalificatie in de wacht sleept,â verklaarde Len Hunt, President en CEO van Kia Motors Amerika. âDat Kia deze eervolle vermelding drie jaar achtereen toegekend krijgt, is een bewijs dat Kia zich tot het uiterste inspant om autoâs van topkwaliteit te leveren, die standaard zijn uitgerust met veel veiligheidsvoorzieningen.â
De nieuwste Carnival zet naadloos de reputatie op veiligheidsgebied voort, want in 2002 behaalde de eerste generatie van de Carnival bij zijn debuut op de Amerikaanse markt al direct vijf sterren. Sinds dat moment heeft Kia lovende kritieken gekregen, waaronder de vijfsterren waardering van het NHTSA voor de Magentis en Carnival, evenals een vijfsterren notering voor de Sorento bij botsproeven van zijwaartse aanrijdingen.

De Kia Carnival biedt een hoog niveau aan veiligheidsvoorzieningen, waaronder standaard zes airbags, actieve hoofdsteunen voor, electronic stability programme (ESP), ABS met elektronische remkrachtverdeling (EBD) en traction control met rem-assistentie.