Ingezonden persbericht
NS Groep N.V., Utrecht
Handelsregister Utrecht 30124358
Persuitnodiging
Maak kennis met La Place op Rotterdam
Centraal
Op 5 november jl. opende NS-dochter Servex op station Rotterdam Centraal de eerste
stationsvestiging van La Place in Zuid-Holland. Met deze succesvolle restaurantformule van
V&D speelt NS in op de groeiende behoefte van de consument aan eetgelegenheden
onderweg met een gevarieerd aanbod van gezonde en verse producten. Servex nodigt u
aanstaande vrijdag om 12.00 uur graag uit voor een nadere kennismaking, natuurlijk onder
het genot van een hapje en een drankje.
De formule
De formule van La Place betekent een mooie aanvulling op het bestaande horeca aanbod op het
station en richt zich niet alleen op reizigers, maar ook op werknemers van de bedrijven en
omwonenden in de nabije omgeving van het station.
Servex introduceert met de La Place formule een groot aantal vernieuwingen op culinair gebied op het
station. Het assortiment verse producten en maaltijden is aanzienlijk. Alles wordt ter plekke vers
bereid. De ambachtelijke sandwiches bijvoorbeeld worden gemaakt van ovenvers zuurdesembrood.
Servex heeft de ambitie om de komende jaren op meerdere stations vestigingen van La Place te
openen. Tot nu toe werden vestigingen geopend in Leiden, 's Hertogenbosch, Amsterdam Sloterdijk
en Apeldoorn. Het aantal bezoekers is daar ten opzichte van de vorige formule op dezelfde locatie
meer dan verdubbeld.
Het restaurant
La Place op station Rotterdam Centraal betreft de restaurantvariant van de formule. Het restaurant
biedt gerechten voor elk moment van de dag. Alle gerechten bij La Place worden bereid volgens
authentieke bereidingsmethoden en volgens originele recepturen. De dagelijks aangevoerde verse
ingrediënten worden in het zicht van de gast klaargemaakt.
Met de komst van het tijdelijke La Place restaurant speelt Servex in op de reizigersbehoefte aan
prettige en goede zitgelegenheid op de grote stations. Dit vooruitlopend op de La Place Marché du
Monde die in 2011 op het nieuwe station van Rotterdam Centraal verschijnt.
Het restaurant op Rotterdam Centraal biedt plaats aan 212 gasten. Er werken zo'n 30 medewerkers.
La Place op Rotterdam Centraal is van maandag tot en met vrijdag van 7:00 uur tot 21:00 uur geopend
en zaterdags en zondags van 8:00 uur tot 21:00 uur.
Persuitnodiging
Op vrijdag 23 november om 12.00 uur nodigen wij u graag uit voor een nadere kennismaking met La Place
tijdens een speciale perslunch. Richard van Nieuwkuyk (Operationeel Manager La Place stationsrestaurants)
heet u van harte welkom in de vestiging op station Rotterdam Centraal. Graag hoor ik of u van deze
uitnodiging gebruik wilt maken. U kunt uw aanmelding mailen naar henk.vandenbroek@ns.nl
Noot aan de redactie
Meer informatie en beeldmateriaal:
NS / Servex: Henk van den Broek, 06 - 55 84 65 14.
Over La Place
La Place is de succesvolle restaurantformule van V&D met locaties in de V&D warenhuizen, langs
snelwegen, in winkelcentra en nu ook op stations.
De restaurant- en traiteurformules van V&D hebben zich de afgelopen achttien jaar van hun bestaan
bewezen als buitengewoon innovatief en hebben zich ontwikkeld tot een publiekstrekker van formaat.
Alle concepten zijn in eigen huis ontwikkeld en behoren tot de top van de publiekscatering in Europa.
La Place stelt hoge eisen aan de gebruikte ingrediënten en grondstoffen. Zij worden gekocht bij
zorgvuldig geselecteerde leveranciers en waar mogelijk worden bedrijven gekozen die exclusief voor La
Place produceren.
Zo betrekt La Place zijn mozzarella van een boerderij in Zuid-Limburg, waar uit Zuid-Italië geïmporteerde
waterbuffels de melk leveren die aan het zachte kaasje de originele, specifieke smaak geven. De thee
van La Place komt uit hooggelegen biologische plantages in India. Het visassortiment komt dagelijks
direct van de visafslag of van eigen kwekerijen.
Alle melkproducten zijn van biologische oorsprong en komen uit Leusden. De appels voor appeltaarten
en appelgebak worden geleverd door een ecologische fruitteler in Margraten en de huiswijnen zijn
speciaal voor La Place in Hongarije geselecteerd.
Over Servex
Servex is een 100% dochteronderneming van NS. Zij exploiteert horeca en retailformules op NS stations.
Servex exploiteert ondermeer Kiosk, De Tijd, C'est du pain, Smullers, New York Pizza, Swirls, Café T, Het
station, Café T espresso, Wizzl en Shakie's maar ook Burger King en Albert Heijn To Go op 't station.
Vanaf nu exploiteert Servex ook de vijf formules van La Place. Onder het motto 'Lekker op het Station'
levert Servex met de horeca en retailformules op de stations een belangrijke bijdrage aan
een prettig en aangenaam verblijf op het station.
Servex speelt voortdurend in op de behoeften van de treinreizigers en stationsbezoekers. Zij is op meer
dan 100 stations vertegenwoordigd met in totaal meer dan 300 verkooppunten. Dagelijks telt Servex
250.000 klanten.