Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Veel belangstelling voor E-nummer gids
"Wat zit er in uw eten" in herdruk

Breda, 20 november 2007, Vanaf vandaag ligt de tweede druk van de gids Wat zit er in uw eten? in de boekhandel. De eerste 3000 exemplaren waren binnen 6 weken bijna uitverkocht. "Wellicht heeft het geholpen dat de uitgave van de gids toevallig samenviel met het besluit van Unox om haar rookworsten gezonder te maken door de synthetische smaakversterker E621 te vervangen door een kruidenextract" aldus Will Jansen, uitgever van het gidsje. Het oorspronkelijke boekje Additifs Allimentaires van Corinne Gouget ging in Frankrijk vijftigduizend maal over de toonbank.

Het gidsje is handzaam opgemaakt in pocketformaat zodat iedereen het bij zich kan hebben tijdens het boodschappen doen. De E-nummers staan opgesomd met een uitleg en wat ze in het menselijk lichaam kunnen veroorzaken. Groen is ok, oranje is oppassen en rood is absoluut vermijden. De meeste E-nummers staan in het rood. Men verwacht niet dat giftige ingrediënten door de autoriteiten toegestaan worden. Het bestuderen van etiketten en verpakkingen levert pas een schat aan informatie zodra men kan opzoeken wat de toevoegingen betekenen.

Gouget bestudeert al meer dan veertien jaar de giftigheid van voedseladditieven en heeft tientallen internationale onderzoeken naast elkaar gelegd. Will Jansen is "culinair expert" als auteur van de Culinaire Almanak en uitgever van het tijdschrift Bouillon.

Direct bestellen via redactie@bouillonmagazine.nl

Technische gegevens:

Titel: Wat zit er in uw eten?

Auteur: Corinne Gouget
Bewerking: Will Jansen
Winkelprijs: 9.90 Euro
Uitvoering: gebrocheerd genaaid
Omvang: 88 blz
Illustraties: geen
Formaat: 10 X 15 cm
Uitvoering: glans vernis, 135 grams bladzijden
ISBN: 9789077788288

Bestellen:

Wat zit er in uw eten?
Wat zit er in uw eten?
Couget, C. & Jansen, W.R.S.M.


Einde Persbericht