Politie Midden- en West Brabant

Asbest vrijgekomen bij brand in loods in Bavel

BAVEL, 21 november 2007

Asbest vrijgekomen bij brand in loods in Bavel

BAVEL: Woensdagavond 21 november woedde er brand in een grote loods aan de Gilzerweg in Bavel. Het vuur werd rond 20.00 uur door omwonenden ontdekt. Zij waarschuwden de eigenaar van de loods, die daarna zijn gezin in veiligheid bracht.
De loods brandde helemaal uit. De woning en een berging op het erf bleven bespaard.

Zowel politie als brandweer kregen gisteravond omstreeks 20.00 uur de melding binnen van de binnenbrand. Het ging om een loods (voormalige champignonkwekerij) die onderverdeeld was in diverse compartimenten. De ruimten werden voornamelijk voor opslag gebruikt, waaronder caravans. Het vuur ontwikkelde zich tot een uitslaande brand. De brandweer zette eenheden in van de korpsen Ulvenhout, Dorst en Gilze-Rijen in om het vuur te bestrijden. Zij kreeg daarbij ook regionale ondersteuning. Omdat er mogelijk sprake was van het vrijkomen van asbest zette de politie de omgeving af. Om 22.45 uur gaf de brandweer het sein brand meester. Op dat moment bleek ook dat er daadwerkelijk asbest vrijgekomen was. De wind waaide in zuidelijke richting, waardoor het effectgebied beperkt bleef tot de achtergelegen weilanden.

De gemeente Breda coördineert de opruimwerkzaamheden van de vrijgekomen asbest.
Naar verwachting heeft de brandweer nog uren nodig voor de nablus werkzaamheden.
Over de toedracht van de brand valt op dit moment niets te zeggen. Het vuur zal eerst helemaal gedoofd moeten zijn, waarna
veiligheidsmaatregelen getroffen worden voor het technisch onderzoek.

Auteur: Jeroen Steenmeijer