Deelgemeente Oud-West Amsterdam


20 november - Nieuwe inrichting De Clercqstraat vastgesteld

21 november 2007
Het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Oud-West heeft op dinsdag 20 november de nieuwe inrichting van De Clercqstraat vastgesteld. De straat wordt vanaf maart volgend jaar aangepakt en krijgt een veiligere en mooiere inrichting. De huidige indeling in `gebruiksstroken' verandert en De Clercqstraat krijgt een mooiere uitstraling door nieuwe bestrating, nieuw straatmeubilair en bomen. De indeling in gebruiksstroken was al in juni door de Stadsdeelraad vastgesteld. Het Dagelijks Bestuur heeft nu de detaillering van dit profiel vastgesteld.

Verkeersveiligheid
De Clercqstraat is nu voor fietsers te onveilig. Omdat de fietsstrook tussen de rijbaan en de parkeerplaatsen ligt, moeten auto's altijd over de fietsstrook rijden om in- of uit te parkeren. Daarom krijgt de straat een vrij fietspad, tussen de stoep en de parkeerplaatsen.

`In het nieuw'
De Clercqstraat wordt compleet `in het nieuw gestoken'. De bestrating wordt volledig vernieuwd. De stoep en de parkeervakken wordt uitgevoerd in rode gebakken klinkers. De rijbaan wordt opnieuw geasfalteerd en ook de tramhaltes worden vernieuwd. Verder krijgt de straat nieuw straatmeubilair, zoals bankjes, afvalbakken en verlichting. Er komen aanzienlijk meer fietsenrekken. De oude rekken worden vervangen door nieuwe `nietjes'. De straat wordt zoveel mogelijk obstakelvrij gemaakt door verkeersborden en dergelijke waar het kan op één paal te combineren. Daarnaast krijgt De Clercqstraat 16 bomen, die in ronde boombakken van cortenstaal worden geplant. Dit alles geeft de straat een mooiere uitstraling en daarmee een prettiger woon- en winkelklimaat. Portefeuillehouder Werner Toonk: `Ik kijk ernaar uit dat De Clercqstraat komend jaar wordt verbeterd. Het geeft even overlast, maar uiteindelijk krijgen we een veiligere en mooiere straat die weer dertig jaar mee kan. Daar heeft iedereen baat bij.'

Werkzaamheden
De werkzaamheden starten volgens de planning half maart 2008, en duren tot en met juni 2009. Momenteel werkt het stadsdeel aan de voorbereidingen hiervoor. Het werk zal eind dit jaar worden aanbesteed. Meer informatie over de herinrichting van De Clercqstraat is te vinden op www.oudwest.amsterdam.nl onder Plannen en projecten. Ook kunnen geïnteresseerden zich hier aanmelden voor de digitale nieuwsbrief over dit project.

Einde persbericht

Voor meer informatie kunt u terecht bij communicatieadviseur Marlies Hulshof, telefoonnummer: 020- 252 3575 of
m.hulshof@oudwest.amsterdam.nl