Gemeente Eijsden




Wmo-raad Eijsden-Margraten is officieel geïnstalleerd

Op 21 november 2007 is de Wmo-raad Eijsden-Margraten officieel geïnstalleerd door de burgemeester van Eijsden mevrouw Pelzer.

Ongeveer anderhalf jaar geleden besloten de gemeentebesturen van Margraten en Eijsden om de beleidsvoorbereiding en de uitvoering van de Wmo samen op te pakken. De noodzaak van krachtenbundeling en aanwezigheid van één aanspreekpunt voor alle belanghebbenden die een structurele relatie met de gemeenten heeft, vormt de basis voor deze samenwerking.

Eén Wmo-raad voor twee gemeenten is uniek. De gemeenten realiseren zich dat het bij elkaar brengen van diverse belangenorganisaties uit twee gemeenten, rekening houdend met ieders belang, kwaliteit en deskundigheid, geen gemakkelijke opgave was. Echter worden niet de verschillen en tegenstrijdige belangen, maar vooral de overeenkomsten en nieuwe kansen gezien bij de totstandkoming van de Wmo-raad Eijsden-Margraten.

De enthousiaste vrijwilligers hebben hun krachten gebundeld in de Wmo-raad, die voorziet van een evenwichtige vertegenwoordiging van belanghebbenden in Margraten én Eijsden. Dankzij hun inzet en de ondersteuning van het Huis voor de Zorg is de Wmo-raad Eijsen-Margraten nu een feit.

Hieronder vindt u de toespraak van mevrouw Pelzer, de namen van leden van de Wmo-raad Eijsden-Margraten en enkele fotos.

Te downloaden: Zie het origineel

* Toespraak Wmo raad.doc

* Overzicht van leden Wmo raad.doc

* Wmo

* Wmo 2

* Wmo 3

* Wmo 4