Gemeente Oldenzaal


Collectieve ziektekostenverzekering minima

gepubliceerd op : 21-11-2007

De gemeente Oldenzaal biedt samen met MENZIS Zorgverzekeraar alle Oldenzaalse minima vanaf 1 januari 2008 een voordelige collectieve ziektekostenverzekering. Omstreeks 15 november is hierover huis-aan-huis informatie verspreid.

De uitkeringsgerechtigden van de gemeente Oldenzaal kunnen al langer deelnemen aan een dergelijke verzekering. Door uitbreiding van het minimabeleid is het vanaf volgend jaar mogelijk dat ook alle overige minima, die geen uitkering van de gemeente Oldenzaal ontvangen, aan een dergelijke verzekering deelnemen. Men is dit echter niet verplicht.

In de huis-aan-huis informatie wordt in het kort uitgelegd wat de voordelen van deze verzekering zijn ten opzichte van de normale verzekering van MENZIS. Zo is de verzekering op jaarbasis EUR 60,- per persoon goedkoper en kent voor onder andere brillen/contactlenzen en tandheelkundige hulp een hogere vergoeding.

De gemeente Oldenzaal verwacht dat veel mensen, die tot de doelgroep minima behoren, zich voor deze verzekering zullen aanmelden. Er wordt een extra telefonisch spreekuur gehouden voor het stellen van vragen en het inwinnen van nadere informatie.

Inwoners die niet tot de doelgroep behoren ontvangen dus ook bericht. De gemeente Oldenzaal hoopt hiermee te bereiken dat zij familieleden of bekenden die wel tot de doelgroep behoren, zullen attenderen op deze mogelijkheid.

Voor meer inlichtingen kunt u contact opnemen met de gemeente Oldenzaal op telefoonnummer 0541-588111, van maandag tot en met donderdag van 13.00 tot 14.30 uur. Vraagt u naar iemand van de afdeling Werk, Inkomen en Zorg (WIZ).