PERSBERICHT
Programma voor weggebruikers om hun CO2 uitstoot te beperken en neutraliseren
BP lanceert targetneutral in Nederland
Capelle aan den IJssel, 21 november 2007 - Alle Nederlaandse weggebruikers kunnen vanaf nu hun CO2 uitstoot neutraliseren via het targetneutral programma dat energiemaatschappij BP vandaag lanceert. Tevens biedt het programma hen tips over de manier waarop zij de uitstoot van schadelijke stoffen, veroorzaakt door hun autogebruik, kunnen beperken.
'Twintig procent van alle CO2 uitstoot in Nederland is afkomstig van het wegvervoer', aldus Hendrik Muilerman, Fuels Manager van BP Nederland. 'Het praktische en non-profit programma targetneutral geeft weggebruikers de kans om op een eenvoudige manier zelf iets te doen aan het probleem van klimaatverandering'.
Door zich aan te melden op de website
BP moedigt weggebruikers vooral ook aan om via targetneutral na te gaan wat zij kunnen doen om hun CO2 uitstoot te beperken, bijvoorbeeld door wat vaker de auto te laten staan, hun rijgedrag aan te passen of gebruik te maken van efficiënte voertuigen en schonere brandstoffen. Hierover is op de website meer te lezen.
Targetneutral is een vrijwillig programma en staat open voor alle weggebruikers, dus niet alleen BP klanten. BP maakt geen winst op de bijdragen van de weggebruikers en draagt zelf ook bij aan het programma. Targetneutral deelnemers die bij BP tanken en bij betaling hun FreeBees kaart overhandigen, zorgen er namelijk voor dat BP tot wel 18 eurocent per tank standaard brandstof en 36 eurocent per tank BP Ultimate in een apart fonds stort. Hiermee zal BP een additioneel CO2 reductie project financieren dat mede in samenwerking met Klimaatbureau HIER zal worden geïdentificeerd.
Sible Schöne, Programma Directeur van de HIER Klimaatcampagne, steunt het programma van BP: 'Klimaatneutraal rijden betekent CO2 uitstoot waar mogelijk reduceren en de rest op een nette manier compenseren. Dat kan via targetneutral'.
Het programma is door BP in Engeland ontwikkeld (en daar vorig jaar ingevoerd) in samenwerking met vooraanstaande NGO's. Het wordt geadviseerd en gecontroleerd door een onafhankelijk Adivisory & Assurance Panel in Engeland onder voorzitterschap van Jonathon Porritt, oprichter van het Forum for the Future.