Gemeente Bolsward


woensdag 21 november 2007

Mededelingen 21 november 2007

Binnengekomen bouwaanvragen
Ingevolge artikel 41 van de Woningwet maken wij bekend dat de volgende aanvragen om een bouwvergunning zijn ontvangen:
1. voor het plaatsen van een tijdelijk schoollokaal voor de duur van maximaal vijf jaar op het perceel De Blink 1;

2. voor het vergroten van een fabriekshal inclusief het plaatsen van toe- en afvoerkanalen op het dak op het perceel Koopman Heeresweg 3;
3. voor het plaatsen van een ondergrondse vuilcontainer op het perceel Hendrik Nanneshof 1 AFVA;

4. voor het oprichten van een reclamezuil op het perceel De Marne 209.

Deze publicatie is alleen bedoeld ter informatie over welke aanvragen bij de gemeente zijn ingekomen. Tegen een aanvraag kan geen bezwaarschrift worden ingediend, omdat een besluit nog ontbreekt.

Welstandsbeoordeling
De vergaderingen van de welstandscommissie zijn openbaar. Voor de aanvrager van een bouwvergunning bestaat de mogelijkheid om een mondelinge toelichting te geven. Iedere woensdagochtend in de even weken is er in het stadhuis een rayonarchitect van de welstandcommissie "Hûs en Hiem" aanwezig. De zitting begint om 9.30 uur. De agenda voor deze zitting is op de dinsdag voorafgaande aan dit overleg in te zien op het stadhuis, sector Wonen en Werken, Kerkstraat 30 of via de website www.bolsward.nl. Voor informatie en/of vragen over de agenda kunt u contact opnemen met de gemeente Bolsward onder telefoonnummer 0515-578713.

Bouwvergunning(en) verleend in combinatie met vrijstelling van het bestemmingsplan
Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van artikel 40 van de Woningwet de volgende bouwvergunning zijn verleend:
1. d.d. 13 november 2007, voor het plaatsen van neonreclame op de gevel van het bedrijfsgebouw op het perceel De Marne 23;
2. d.d. 13 november 2007, voor het vergroten van de woning op het perceel De Ielreager 63.

Verleende vergunningen APV/Bijzondere wetgeving Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en/of bijzondere wetgeving de volgende vergunningen zijn verleend:

1. d.d. 16 november 2007, Agrifirm B.V., voor het ter beschikking stellen dan wel voor het ter beschikking stellen/aanwezig houden van vuurwerk in de periode van 28, 29 en 31 december 2007;
2. d.d. 16 november 2007, Totaal Gemak Bolsward, voor het ter beschikking stellen dan wel voor het ter beschikking stellen aanwezig houden van vuurwerk in de periode van 28, 29 en 31 december 2007.

De burgemeester maakt bekend dat op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en/of bijzondere wetgeving de volgende vergunningen zijn verleend:

1. d.d. 16 november 2007, Fryske Krite, ontheffing van het sluitingsuur tot 01.00 uur van Ons Gebouw t.b.v. de voorstellingen van de Fryske Krite d.d. 23 en 24 november 2007 en 28 en 29 maart 2008;
2. d.d. 16 november 2007, Fryske Krite, ontheffing schenken zwakalcoholische dranken in Ons Gebouw t.b.v. de voorstellingen d.d. 23 en 24 november 2007 en 28 en 29 maart 2008 tot uiterlijk 01.00 uur.

Bovengenoemde aanvragen en vergunningen kunt u inzien bij de sector Wonen en Werken, Kerkstraat 30.

Tegen een verleende vergunning kan een belanghebbende binnen zes weken nadat de vergunning naar de aanvrager is verzonden, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan wat de vergunning heeft verleend (burgemeester en wethouders van de gemeente Bolsward of de burgemeester van de gemeente Bolsward), postbus 33, 8700 AA te Bolsward. Het indienen van een bezwaarschrift schort de werking van het besluit niet op.

Ter voorkoming van de uitvoering van de werkzaamheden/activiteiten bestaat de mogelijkheid aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Leeuwarden een voorlopige voorziening (schorsing) te vragen van de verleende vergunning. Voorwaarde is dan wel dat een bezwaarschrift is ingediend bij het bestuursorgaan.

Aanvragen voor vrijstelling van het bestemmingsplan in combinatie met een bouwaanvraag
Per abuis is in het Bolswards Nieuwsblad van 7 november 2007 aangegeven dat voor het vergroten van de woning op het perceel Pater Schuurmanstraat 9 te Bolsward vrijstelling kan worden verleend conform artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Het betreft hier echter een vrijstelling conform artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Het ontwerpbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken dienen derhalve zes weken, tijdens de openingstijden in het stadhuis, sector Wonen en Werken, Kerkstraat 30, ter inzage te liggen. De termijn van deze inzage vangt aan op de termijn die in de publicatie is genoemd, namelijk 8 november 2007.

Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk of mondeling uw zienswijze omtrent het ontwerpbesluit kenbaar maken. U kunt de schriftelijke zienswijze richten aan het college van burgemeester en wethouders van Bolsward, postbus 33, 8700 AA Bolsward. Hierbij graag vermelden om welk bouwplan het gaat. Voor het mondeling kenbaar maken van een zienswijze kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar, tel.nr. (0515) 57 87 23.