Ingezonden persbericht


De W. P. Carey Groep neemt Lindenmaiers hoofdkwartier en productie-installaties over

NEW YORK, November 21/PRNewswire-FirstCall/ --


- Markeert de vierde Duitse middenmarkt transactie in 12 maanden

Beleggingsonderneming W. P. Carey & Co. LLC (NYSE: WPC) kondigde vandaag aan dat zijn beursgenoteerde, niet-verhandelde REIT-filialen CPA(R):15 en CPA(R):16 - Global 21,8 miljoen euro aanbracht voor financiering van het Duitse productiebedrijf, Lindenmaier AG.

W. P. Carey's CPA(R) filialen kochten Lindenmaiers hoofdkantoor en grootste productiesite, zowel als een industrieel voorraadmagazijn en verhuren de installaties weer aan Lindenmaier op lange termijnbasis. Opgericht in 1933 in Laupheim, Duitsland, Lindenmaier specialiseert in de fabricage van turbo's, alsook in onderdelen van transmissies en remsystemen. In het afgelopen decennium is Lindenmaier gegroeid van een klassieke fabrikant van eenvoudige metalen onderdelen tot een gesofistikeerde ontwikkelaar en producent van complexe precisiecomponenten, met de allernieuwste markttoepassingen voor algemeen erkende autofabrikanten zoals Daimler, Ford, Audi, VW, Porsche en BMW.

"Lindenmaier is werkzaam geweest in de auto-industrie voor bijna 75 jaar en we hebben dit bereikt door solide klantenrelaties op te bouwen," verklaarde Dr. Karl-Heinz Romer, Financieel Directeur. "W. P. Carey heeft dezelfde lange termijn, relatiegedreven filosofie en dus was de verkoop en het opnieuw verhuren met hen een logische keuze. Als een groeiende, expanderende onderneming, laat deze transactie ons toe om onze balans opnieuw te kapitaliseren en het geeft ons de liquiditeit om verschillende geplande apparatuuraankopen door te voeren in 2008."

Gedurende dit jaar heeft de W. P. Carey Groep ongeveer 100 miljoen euro aangeboden in financiering van Duitse middenmarkt of "mittelstand" (middenstand-)ondernemingen. "De Duitse middenstandsmarkt biedt ons een grote gelegenheid," zei Edward V. LaPuma, President van W. P. Carey International. "In de afgelopen 12 maanden hebben we vier transacties voltooid met middenstandsbedrijven: de fabrikanten Gortz+Schiele en Voit van auto-onderdelen, de machine- en apparatuurfabrikant Schuler en nu Lindenmaier. In Duitsland en Europa over het algemeen, heeft het benauwd krediet de bronnen verminderd en de beschikbaarheid tot financiering voor bedrijven van alle afmetingen. Omdat we onze aankopen structureren met gematigde optimalisering, bevinden we ons in de mogelijkheid om door te gaan met financieren en deze transacties op een tijdige basis af te sluiten. Als resultaat, en ondanks de uitdagingen van de huidige globale financieringsmarkten, zijn deze bedrijven in staat om hun vastgoed activa te monetariseren en dat kapitaal te hergroeperen in hun kernondernemingen. Deze strategie biedt een attractieve lange termijn financiering voor deze bedrijven die consistent is met ons doel van investering op lange termijn in goed gekapitaliseerde, en goed beheerde ondernemingen die zich in een positie bevinden voor solide toekomstige groei."

W. P. Carey & Co. LLC

Opgericht in 1973, W. P. Carey & Co. LLC is een toonaangevende globale leverancier van lange termijn netto lease financieringen voor bedrijven over gans de wereld. Met ongeveer 9,7 miljard USD (6,8 miljard euro) in activa en meer dan 5 miljard USD (3,5 miljard euro) in eigen vermogen specialiseert de onderneming en haar CPA(R) serie van inkomsten genererende vastgoedfondsen zich in het bijstaan van ondernemingen en privé aandelenfirma's om hun kapitaal dat vastzit in vastgoedactiva te gebruiken. De W. P. Carey groep bezit meer dan 850 commerciële en industriële eigendommen in 14 landen, die ongeveer 100 miljoen vierkante voet (30,5 miljoen vierkante meter) vertegenwoordigen. www.wpcarey.com

Individuen die geïnteresseerd zijn om toekomstige updates over W. P. Carey per e-mail te ontvangen, kunnen zich aanmelden bij www.wpcarey.com/alerts.

Dit persbericht omvat verklaringen met betrekking tot de toekomst zoals bedoeld in de federale effectenwetgeving. Een aantal factoren kan een aanzienlijk verschil in het uiteindelijke resultaat, prestatie of het succes veroorzaken ten opzichte van de verwachtingen. Tot die risico's, trends en onzekerheden behoren het algemene economische klimaat, de vraag en aanbod voor kantoorruimte en industriële terreinen, de hoogte van de rente, de beschikbaarheid van financieringen en andere risico's verbonden met het verkrijgen en het in eigendom hebben van onroerende zaken, waaronder het risico dat huurders geen huur betalen of dat er meer kosten zijn dan verwacht. Voor meer informatie over de factoren die van invloed kunnen zijn op de onderneming wordt verwezen naar de stukken die zijn ingediend door de onderneming bij de Amerikaanse Commissie van Toezicht op het effecten- en beurswezen ("Securities and Exchange Commission").

CONTACTEN VOOR DE PERS:
Nicole Marino / Alexander Baer
Financial Dynamics
telefoon: +44-(0)-207-269-7238 / +49-69-92037-123 nicole.marino@fd.com / a.baer@abfd.de

Website: http://www.wpcarey.com
http://www.wpcarey.com/alerts

Source: W. P. Carey & Co. LLC

Kristina McMenamin, W. P. Carey & Co. LLC, +1-212-492-8995, kmcmenamin@wpcarey.com; of Nicole Marino, +44-(0)-207-269-7238, nicole.marino@fd.com, of Alexander Baer, +49-69-92037-123, a.baer@abfd.de, beide van Financial Dynamics