Provincie Friesland


---

PERSBERICHT

Nummer: 364 AW
Datum: 21 november 2007

Verkeersveiligheidlabel voor OBS 'De Barte' in Drachten

Vandaag reikte de voorzitter van het Regionaal Orgaan verkeersveiligheid Fryslân ( ROF), gedeputeerde P. Adema het Verkeersveiligheidlabel uit aan O.B.S. 'De Barte' in Drachten. De school kreeg ook een labelbord en de zogenaamde "SEEF-cheque", een waardecheque van E 475,00. Dit geld moet de school besteden aan verkeerseducatieve middelen voor de leerlingen van de school.

Uit het verkeerseducatieplan van O.B.S. "De Barte" blijkt dat de school naast het belang van een verkeersveilige schoolomgeving ook oog heeft voor goed verkeersonderwijs. De school heeft in het kader van het Verkeersveiligheidlabel een nieuwe onderwijsleermethode aangeschaft om inhoud te geven aan praktisch verkeersonderwijs en beschikt over een actieve verkeerswerkgroep, die veel aandacht besteedt aan een verkeersveilig schoolomgeving en schoolhuisroutes.

O.B.S. "De Barte" is de vierde basisschool in de gemeente Smallingerland die het Verkeersveiligheidlabel ontvangt. In totaal hebben al tweeënveertig scholen in Fryslân het label gekregen. Er zitten nog tweeëndertig scholen in het traject om uiteindelijk het label te behalen. Het ROF streeft er naar om eind 2008 in totaal honderd scholen binnen het Verkeersveiligheidlabel te hebben.

Verkeersveiligheidlabel
Het Verkeersveiligheidlabel Fryslân is een initiatief van het ROF en ontwikkeld om scholen te stimuleren meer aan verkeerseducatie te doen. Om het label te kunnen halen moet de school voldoen aan enkele criteria, waaronder: schoolorganisatie, verkeerslessen en projecten, verkeerseducatie in de praktijk, schoolomgeving, route van school naar huis en ouderbetrokkenheid.

Scholen kunnen voor het behalen van het label rekenen op de hulp van de projectgroep van het ROF, die bestaat uit CEDIN (schoolbegeleidingsdienst), Veilig Verkeer Nederland, SBV (Stichting Bevordering Verkeerseducatie) en de provincie Fryslân.


---- --