Gemeente Stadskanaal

Gewijzigde openingstijden

Dinsdag 27 november 2007 zijn de medewerkers van het Schuldhulpbureau en de klantmanagers Werk en Inkomen van de dienst sociale zaken niet bereikbaar in verband met een personeelsbijeenkomst.

Raadsvergadering

De gemeenteraad vergadert op maandag 26 november 2007. De vergadering begint om 19.00 uur en vindt plaats in de raadzaal. U wordt van harte uitgenodigd om de vergadering van de raad te bezoeken.

Agenda

Opiniërend:

* Kadernota welzijnsvoorzieningen*

Besluitvormend met debat:

* Inventarisatie puinwegen* Programma en overzicht huisvesting onderwijs 2008*

* Bestemmingsplan `Stadskanaal-Noord'

Besluitvormend zonder debat:

* Jaarrekening 2006 en begroting 2008 van de Regeling Brandweerorganisatie Zuid-Groningen

* Renovatie bruggen Bonnermond en Gasselterboerveenschemond

De vergaderstukken liggen ter inzage in het publieksbureau in het gemeentehuis. U kunt de stukken bekijken en/of downloaden vanaf de website van de gemeente.

Inspreken tijdens de vergadering is mogelijk bij agendapunten met een
*. U kunt dit melden bij de griffier tot één uur voor aanvang van de vergadering. Inspreken is uw mening geven over het onderwerp, als uw belangen of de belangen van uw organisatie in het geding zijn.

Beleidsregel wet BIBOB

Burgemeester en wethouders maken bekend dat op 20 november 2007 is besloten de op 19 juni 2007 vastgestelde BIBOB beleidsregel te wijzigen, in die zin dat de beleidsregel ook van toepassing wordt op paracommerciële horeca (een rechtspersoon die zich richt op activiteiten van recreatieve, sportieve, sociaal-culturele, educatieve, levensbeschouwelijke of godsdienstige aard). De wijziging treedt in werking op donderdag 22 november 2007.

Meer informatie: mevrouw D.S.W. van 't Ende, T (0599) 631 403.

Bouwplannen

Wie bouwplannen heeft, moet (meestal) een vergunning aanvragen bij de gemeente. De gemeente publiceert alle ingekomen aanvragen. Zo kan iedereen op tijd op de hoogte zijn over wie van plan is te gaan bouwen of verbouwen. De beslissingstermijn voor een lichte bouwvergunning is zes weken en voor een reguliere bouwvergunning twaalf weken. Alleen tegen een verleende vergunning kan door belanghebbenden bezwaar gemaakt worden, dus niet tegen een aanvraag.

In de periode van 8 t/m 14 november 2007 zijn de volgende aanvragen om een vergunning ingediend.

Stadskanaal

* Scheepswerfkade 3 en 4, voor het slopen van een woning, d.d. 12 november

* Oosterstraat 74 en 75, voor het slopen van twee woningen, d.d. 13 november

* Hoofdstraat tussen 20 een 22, voor het uitbreiden en oprichten van een winkel, d.d. 13 november

Musselkanaal

* Marktstraat 86, voor het uitbreiden van een winkelpand, d.d. 9 november

Onstwedde

* Streekweg 2, voor het verbouwen van een woning, d.d. 12 november
* Verlengde Luringstraat 9, voor het verzoek tot legalisatie van een schuur, d.d. 12 november

Mussel

* Zandtangerweg 39, voor legalisatie van het gedeeltelijk veranderen van de garage, d.d. 14 november

De rayonarchitect van de welstandscommissie komt op de maandag van alle even weken om 13.30 uur. Deze bijeenkomsten zijn openbaar. Belanghebbenden kunnen zich melden bij de receptie. De uitslag van het welstandsadvies is op de oneven weken op maandag van 16.00 tot 17.00 uur op te vragen bij de heer J. de Vries, T (0599) 631 436. Meer informatie: de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Openbare registers bouwplannen

Wilt u weten welke bouwplannen actueel zijn of hoe het staat met de aanvraag van een bepaalde bouwvergunning? In het gemeentehuis bij de balie van bouw, milieu en bijzondere wetten zijn registers ingericht die voor een ieder in te zien zijn.

Ruimtelijke ordening

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal maken bekend dat zij het voornemen hebben vrijstelling te verlenen aan:
* Drenth & Partners, Technicumstraat 9 in Musselkanaal voor het uitbreiden van een bedrijfspand op het perceel Technicumstraat 9 in Musselkanaal.

Vrijstelling wordt gevraagd volgens artikel 19, tweede lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Het ontwerp van dit vrijstellingsbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen gedurende zes weken ter inzage bij het team bouw, milieu en bijzondere wetten, Raadhuisplein 1 in Stadskanaal.

Als u het niet eens bent met dit voornemen, dan kunt u uw zienswijze schriftelijk van don-derdag 22 november 2007 t/m woensdag 2 januari 2008 aan burgemeester en wethouders kenbaar maken.

Meer informatie: de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Vaststelling bestemmingsplan `Musselkanaal'

Burgemeester en wethouders van Stadskanaal maken bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 29 oktober 2007 het bestemmingsplan `Musselkanaal' gewijzigd heeft vastgesteld. Globaal wordt het plangebied aan de noordkant begrensd door de Tolhoeksweg, aan de westkant door de gemeentegrens met Borger-Odoorn, aan de oostkant door het 2e Boerendiep, de Telefoonweg en de Horsten en aan de zuidkant door de gemeentegrens met Vlagtwedde. Met dit nieuwe bestemmingsplan wordt onder meer beoogd de planologisch juridische regeling voor het gebied te actualiseren, te uniformeren en het mogelijk maken van bepaalde ruimtelijke ontwikkelingen. Het plan gaat de nog geldende planologische regelingen voor het gebied vervangen.

De door de gemeenteraad, ten opzichte van het ontwerp van het plan, aangebrachte wijzigingen hebben betrekking op de volgende voorschriften:

* artikel 3, de bouwhoogte van een hoofdgebouw mag ten hoogste negen meter bedragen;

* artikel 12, horecabedrijven categorieën 1 en 2 alsook `detailhandel in voedings- en genotsmiddelen' (supermarkten) bij recht toegestaan in de bestemming `centrumdoeleinden';
* artikel 29, toegevoegd een wijzigingsbevoegdheid voor de bouw van een woning aan de Tele-foonweg;

en op de plankaart:

* Schoolstraat 123 en 124a ieder een bouwvlak;
* Sluisstraat 92 bouwvlak en bouwhoogte vergroot; percelen aan de Telefoonweg, achter Sluisstraat nummers 85-86-87 en nummer 94 voorzien van een wijzigingsbevoegdheid naar `woondoeleinden 1';
* perceel nieuwbouwlocatie Kerkstraat/Badstraat gewijzigd;
* perceel Technicumstraat 7 bouwvlak aangepast aan bouwplan;
* perceel Badstraat 34 bouwvlak aangepast aan bouwplan;
* perceel Marktkade 14 arcering bedrijfswoning toegevoegd;
* percelen Marktstraat 40-41-42 bestemming `detailhandel' gewijzigd in `woondoeleinden';

* percelen A-kade 22 en 23 bestemming gewijzigd in `bedrijfsdoeleinden';

* perceel Havenkade bouwvlak voor bestemming `woongebouw' vergroot, bouwhoogte vergroot en aantal woningen vergroot;
* uitbreiding van de wijzigingsbevoegdheid in het centrum met het bouwvlak tussen de Willem Diemerstraat en Eilert Lubbersstraat;
* perceel tussen A-kade 7 en 10 voorzien van invullocatie voor twee woningen en vulpunt en veiligheidszone LPG aan het Open Einde gewijzigd.

De wijzigingen zijn samengevat weergegeven in een bijlage bij het besluit van de gemeenteraad.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan `Musselkanaal' en de hierbij behorende stukken liggen met ingang van donderdag 22 november 2007 t/m 16 januari 2008 bij het publieksbureau van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Musselkanaal ter inzage (op donderdagavond tot 20.00 uur). Het bestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen onder de rubriek Politiek & Organisatie, plannen en projecten, digitale bestemmingsplannen.

Gedurende de bovengenoemde termijn kan degene die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont daar redelijkerwijs niet toe in staat te zijn geweest, schriftelijk of mondeling bedenkingen inbrengen bij Gedeputeerde Staten van Groningen. Schriftelijke bedenkingen kunt u sturen naar Postbus 630, 9700 AP Groningen. Voor mondelinge bedenkingen kunt u contact opnemen met de provincie, telefoonnummers (050) 316 44 74 of (050) 316 47 92. Ook een ieder die bedenkingen heeft tegen de door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen kan daartegen bedenkingen inbrengen bij Gedeputeerde Staten.
* 21 november 2007