Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Ssense lanceert eerste gecertificeerde post-HBO opleiding Recruitment

Krappe arbeidsmarkt dwingt tot professionalisering werving & selectie

Leusden, 21 november 2007 Ssense verzorgt de eerste gecertificeerde post-HBO opleiding Recruitment van Nederland. Hiermee speelt het HR-adviesbureau in op de groeiende vraag van organisaties en arbeidsbemiddelingsbureaus naar recruiters. De hoogconjunctuur, vergrijzing en toegenomen eisen aan producten, diensten en mensen maken het moeilijk voor organisaties om de juiste persoon voor de juiste functie te vinden. Een goede recruiter verhoogt de kans op succes aanzienlijk , aldus Mirjam van der Pol, opleidingssupervisor bij Ssense.

De Registeropleiding Post-HBO Recruitment richt zich op Recruiters en HR-professionals met enkele jaren werkervaring en biedt de deelnemers inzicht, kennis en vaardigheden om kansen om te zetten in een proactief recruitmentbeleid. Gedurende zes maanden worden HR-professionals opgeleid op basis van het competentieprofiel voor recruiters, dat Ssense heeft ontwikkeld in samenwerking met de Raad van Advies en HR-Organizer. Een goede recruiter moet het hele recruitmentproces coördineren en op strategisch niveau kunnen meedenken. Daarbij moet aandacht zijn voor drie verschillende matches: de marktmatch, de doelgroepmatch en de persoonlijke match , stelt Van der Pol.

Gecertificeerde Post-HBO Recruitment opleiding

De eerstvolgende Registeropleiding Post-HBO Recruitment start op 4 maart 2008 bij SSense in Leusden. De opleiding besteedt aandacht aan de inzet van bestaande kanalen, het aanboren van nieuwe bronnen en het regisseren van het werving- en selectieproces. Verschillende docenten uit de praktijk verzorgen de colleges vanuit hun eigen expertise. De opleiding bestaat uit werkcolleges, literatuurstudies, opdrachten, rollenspellen, intervisie en reflecties. In totaal zijn er achttien werkcolleges. De opleiding is gebaseerd op ervarend leren, waarbij de theorie door opdrachten en cases in de praktijk wordt gebracht.

Ssense

Ssense is een onafhankelijk HR-adviesbureau, dat is opgericht in 1997. De adviseurs van Ssense zijn gespecialiseerd in het bieden van praktische oplossingen voor vraagstukken op het gebied van recruitment, re-integratie en verzuimbegeleiding. Zij werken daarbij als interim-professionals bij een breed scala aan klanten. De opdrachten van Ssense lopen uiteen van het vinden van een geschikte kandidaat tot het opzetten van een nieuw project of de inzet van expertise. Ssense biedt voor iedere vraag een eigen oplossing die berust op maatwerk.

Noot voor de redactie,