Gemeente Hoogeveen



Incident dierengroothandel

21 november 2007
Bron gemeente Hoogeveen: Torentje week 47

Laatste stand van zaken incident dierengroothandel


* Het incident rond de dierengroothandel in Hoogeveen is nu ruim twee weken geleden. Toch zijn er bij de gemeente en andere instanties nog dagelijks mensen met deze zaak bezig. Er wordt een in- en een externe evaluatie van het incident voorbereid.
* Op de voorpagina van deze krant staat een interview met burgemeester Willem Urlings over hoe hij het incident heeft ervaren.

* De afgelopen week waren er nog enkele ontwikkelingen.
* Vorige week woensdag 14 november maakt de politie bekent dat ze het strafrechtelijk onderzoek naar de gezondheidsklachten staakt. Er werden geen aanwijzingen gevonden die duiden op enige opzet bij het onwel worden van de mensen die bij het incident waren betrokken.

* Vrijdag 16 november trekt burgemeester Urlings de noodverordening in, die hij 5 november had ingesteld. De afzetlinten rond het bedrijf worden weggehaald.

* Op diezelfde dag wordt bekend dat de Voedsel- en Warenautoriteit geen zogeheten âaangifteplichtigeâ dierziektes heeft gevonden. Het onderzoedk van de Algemene Inspectiedienst (AID) naar het dierenvoedsel loopt nog.

* De eigenaren van Annen Animal Center in Hoogeveen zijn blij met het opheffen van de noodverordening voor hun bedrijf. Ze gaan aan de slag met de voorbereidingen voor de verdere schoonmaak van de kooien.