Ingezonden persbericht


Prijsuitreiking fotowedstrijd Waterschap Vallei & Eem

Dinsdag 20 november heeft Waterschap Vallei & Eem de winnaars van de fotowedstrijd 'Langs de waterkant' hun prijs overhandigd. Het waterschap bestaat dit jaar 10 jaar. Ter gelegenheid hiervan organiseerde het waterschap deze zomer een fotowedstrijd voor alle inwoners van het waterschapsgebied.

De hoeveelheid inzendingen was overweldigend. Er zijn bijna 350 foto's ingestuurd.

Winnaars

De deelnemers konden meedoen in twee categorieën; jeugd t/m 14 jaar en volwassenen. In de jeugdcategorie zijn ongeveer 30 foto's binnengekomen. In de categorie volwassenen koos de jury uit meer dan 300 inzendingen. De volgende personen hebben een prijs gewonnen.

Jeugd t/m 14 jaar:


1e prijs - Marjolijn Barten (13 jaar), Leusden 2e prijs - Thomas Boudewijn (13 jaar), Amersfoort 3e prijs - Chris Beukers (12 jaar), Bunschoten

Volwassenen:


1e prijs - Jeroen Hertogh, Leusden 2e prijs - Bert Korlaar, Bunschoten 3e prijs - Ben Hijink, Veenendaal

Prijsuitreiking

Dinsdag 20 november hebben alle prijswinnaars hun prijs in ontvangst genomen. Dijkgraaf Klaas van de Langemheen heeft de prijzen persoonlijk overhandigd. Alle winnaars zijn naar huis gegaan met een geldprijs en een uitvergroting van hun foto.

Van de winnende foto's zijn ansichtkaarten gemaakt. Alle deelnemers aan de fotowedstrijd ontvangen een set van deze kaarten.

Jury

De jury bestond uit de dijkgraaf van het waterschap Klaas van de Langemheen, Dirk Verwoerd (fotograaf) en Leonie Stoffelsen (grafisch ontwerper).

Zij hebben de moeilijke taak gehad een selectie uit de inzendingen te maken en uiteindelijk de prijswinnaars aan te wijzen. Daarbij hebben zij vooral gelet op welke wijze de foto het thema 'Langs de waterkant' uitdrukte.

Uiteindelijk hebben zij zes heel verschillende foto's uitgekozen. De ene foto kreeg een prijs voor de mooie compositie, de andere werd gekozen voor de prachtige sfeer. De foto met de 1e prijs liet volgens de jury het beste op een creatieve en speelse manier zien wat de fotograaf met water heeft.

Foto's

De winnende foto's zijn op www.wve.nl/fotowedstrijd te zien. Daar is ook een selectie van de dertig mooiste foto's opgenomen. Enkele foto's hebben een eervolle vermelding gekregen, omdat de jury hiervan erg onder de indruk was.