Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 21 november 2007

Studenten van ROC van Twente in opstand

Studenten van het ROC van Twente zijn het er niet mee eens dat directeur Jaap Krikke uit zijn functie is ontzegd. Op woensdag 21 november zijn om die reden meer dan twintig studenten gaan staken.

Volgens dhr. H.J. Wibbens van het College van Bestuur van ROC Twente hebben de uitlatingen van dhr. Krikke, in de Twentsche Courant Tubantia geleid tot een vertrouwensbreuk. Daardoor is hij uit zijn functie ontheven, dit maken zij bekend in een brief aan de medewerkers van de school. Hij zou onder de medewerkers veel onrust hebben veroorzaakt door uitlatingen in de pers en in zijn boek: 'Je moet wel van ze houden'. Hij heeft de conclusies van een onderwijs inspectieteam benoemd, namelijk dat veel docenten een negatief beeld hebben van studenten.

Studenten van het ROC geven aan een hechte band te hebben met de heer Krikke. Zij voelen zich alleen door hem gehoord. Door hem uit zijn functie te zetten, lijkt een directeur die opkomt voor de belangen van studenten monddood gemaakt te worden.

JOB heeft meerdere pogingen ondernomen om het College van Bestuur met de demonstrerende studenten op korte termijn over dit onderwerp te laten praten. De studenten willen graag met het College om tafel. Het College van Bestuur geeft aan geen tijd te willen maken en 'belangrijkere zaken' voorrang te geven. Het is belachelijk dat het College van Bestuur geen tijd kan maken voor JOB en de studenten!, aldus Fieke Nobel, voorzitter JOB



Ingezonden persbericht