Ingezonden persbericht


Wijnne en Barends' afgezet als beherend vennoot

Verstrengeling van belangen tussen eigenaren en koper van vier schepen door CV Timberfleet

Amsterdam, 21 november 2007

In een vergadering waarin Stichting CV in Nood meer dan 460 vennoten vertegenwoordigde is de beheerder van de CV, bestuurd door Wijnne en Barends' cargadoors- en agentuurkantoren B.V. uit Delfzijl, uit haar functie gezet. In de ogen van een grote meerderheid van de vennoten bestaat er een ernstige belangenverstrengeling tussen Wijnne en Barends en CV Timberfleet. Wijnne en Barends (onderdeel van het Spliethoff concern) heeft een jaar geleden de schepen van CV Timberfleet overgenomen, waarbij een te lage prijs is berekend. Deze prijs is tot stand gekomen in een rommelige vergadering over de benoeming van een taxateur, waarin de stemmen die door Wijnne en Barends zelf werden uitgebracht de doorslag hebben gegeven. De vennoten menen dat de basis van de prijsbepaling onjuist is. De schade die de vennoten lijden beloopt mogelijk 1 miljoen euro. De vennoten laten het er niet bij zitten en hebben het beheer van de CV nu in andere handen gelegd. Ook spelen problemen rond de vaststelling van de jaarrekening, die nu voortvarend kunnen worden opgelost.

Henri Lantsheer, directeur van de Stichting CV in Nood: 'Deze stap was onvermijdelijk om tot een snelle en evenwichtige oplossing te komen. Wijnne en Barends frustreerde de voortgang en was ook niet bereid en in staat om de eigen belangen volledig te scheiden van de belangen van de vennoten.'

Stichting CV in Nood (www.cvinnood.nl) is een onafhankelijk opererende organisatie, die actief voor de belangen van beleggers in Commanditaire Vennootschappen en maatschappen opkomt. CV in Nood verenigt de participanten van de CV of Maatschap en vertegenwoordigt hen jegens de beherend vennoot, banken en overige betrokkenen partijen. Stichting CV in Nood verzorgt namens de participanten de begeleiding van verkoop van schepen, vastgoed- en overige objecten door de CV en begeleidt reorganisaties en herfinancieringen.