Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda (21-11)

BREDA, 21 november 2007

Politie onderzoekt mogelijke mishandeling

BREDA: De politie onderzoekt de mogelijke mishandeling van een 16-jarig meisje uit Rijen. Ze werd vanochtend aangetroffen nabij het station. Ze had oppervlakkige verwondingen en is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Hier bleek dat de verwondingen mogelijk zijn veroorzaakt door mishandeling. Het slachtoffer kon vandaag nog niet uitgebreid gehoord worden. Ze zou vanmorgen rond 09.00 uur mogelijk mishandeld zijn door een man die zich verplaatste in een zwarte personenauto. De politie stelde een buurtonderzoek in de Speelhuislaan en omgeving in. Ook werd winkeliers en buschauffeurs gevraagd of ze iets verdachts hebben gezien op woensdagochtend. Eventuele andere getuigen kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844.

Beroving en poging beroving in stadscentrum

BREDA: Een 17-jarige jongen uit Breda meldde zich omstreeks 23.00 uur op dinsdagavond bij de politie op het bureau. Hij was even tevoren door twee onbekende mannen van zijn portemonnee beroofd in het Valkenberg Park. De jongen liep vanaf het station richting het Kasteelplein, toen de twee hem vastpakten. Er ontstond een strubbeling, waarbij over en weer klappen en schoppen vielen. De 17-jarige kon wegrennen en ging direct naar de politie. Van hem is aangifte opgenomen. De daders zijn na de beroving in onbekende richting gevlucht.

Omstreeks 01.45 uur liep een 25-jarige man uit Breda over de Boschstraat, toen hij door twee mannen werd vastgepakt. De twee probeerden zijn telefoon uit zijn hand te grissen. De 25-jarige rende weg, maar werd tegengehouden door zijn twee belagers, die hem schopten en sloegen. Het slachtoffer kon ontkomen. Hij meldde de poging tot diefstal met geweld enige tijd later bij de politie. De Bredanaar hield meerdere verwondingen in het gezicht over aan de mishandeling.

De politie heeft tevergeefs uitgekeken naar de daders.

Politie houdt man op heterdaad aan na inbraak

RIJSBERGEN: Een getuige meldde op woensdag even na 04.00 uur een mogelijke inbraak in een horecagelegenheid aan de St. Bavostraat. Bij het pand bleek er inderdaad te zijn ingebroken via de voordeur. De politie doorzocht het pand. Diensthond Dennis vond een 48-jarige Roemeense verdachte op de bovenverdieping. De man werd aangehouden en in verzekering gesteld. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. Technisch rechercheurs zullen een sporenonderzoek uitvoeren in het pand.

Bestelbus gestolen bij bedrijfsinbraak

ETTEN-LEUR: Tussen dinsdag 21.00 uur en woensdag 03.00 uur is er ingebroken in een bedrijf aan de Vossendaal. De daders braken een deur open en namen een nieuwe bestelbus mee. Het gaat om een Iveco Dailyn in de kleur wit. De bus had nog geen kentekenplaten. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde en stelt een sporenonderzoek in. Ook is de bus internationaal als gestolen gesignaleerd.

Snelheidscontrole

BREDA: De politie hield op dinsdag tussen 15.20 uur en 21.45 uur een snelheidscontrole aan de Nieuwe Kadijk. Hierbij werd in beide rijrichtingen gecontroleerd. Van de 8264 passanten waren er 182 in overtreding. Op dit traject geldt een snelheidslimiet van 70 km/u.

Auteur: Inge Rijgersberg