Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (21-11)

BERGEN OP ZOOM, 21 november 2007

Man aangehouden voor mishandeling ex en kinderen

OUD GASTEL: De politie hield op dinsdagmiddag een 43-jarige man uit Stampersgat aan voor huiselijk geweld. De man zou zijn 41-jarige ex-vrouw en zijn twee minderjarige dochters hebben mishandeld. De verdachte zou zijn ex-vrouw en kinderen hebben geslagen en geduwd. De 41-jarige vrouw liep letsel op aan haar hoofd en heeft zich onder behandeling van een huisarts gesteld. De verdachte is verhoord en in verzekering gesteld. Van de drie slachtoffers is aangifte opgenomen.

Viertal aangehouden na aantreffen hennepkwekerij

OUDENBOSCH: De politie ontdekte op dinsdagmiddag een hennepkwekerij aan het Darinkveld. In de woning werd een zolderruimte aangetroffen met een aantal net geknipte hennepplanten. De apparatuur van de kwekerij was op dat moment nog aanwezig en in werking. Vermoedelijk hebben er ongeveer 150 hennepplanten in de woning gestaan. In het pand zijn vier personen aangehouden. Het gaat om een 32-jarige man uit Oudenbosch, een 28-jarige vrouw uit Oudenbosch, een 23-jarige vrouw en een 24-jarige vrouw uit Bulgarije. De vier zijn verhoord als verdachte en tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.
De kwekerij is geruimd. Essent kwam ter plaatse om de energieafname te controleren. Er bleek sprake te zijn van energiediefstal. De politie zal aangifte opnemen van diefstal van stroom.

Man aangehouden voor rijden zonder rijbewijs

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op dinsdagochtend om 02.00 uur een 19-jarige man uit Bergen op Zoom aan. De man reed in een auto over de Sterrelaan, terwijl hij niet in bezit bleek te zijn van een rijbewijs. Hij is verhoord en in vrijheid gesteld met een proces-verbaal.

Brand in loods

KRUISLAND: Op dinsdagavond ontstond er een uitslaande brand in een loods aan de Goorhoekseweg. In de loods lag een hoeveelheid hooi en stro. Een getuige meldde de brand even na 19.30 uur. De brandweer snelde ter plaatse om te blussen. Dit heeft tot aan het einde van de avond geduurd. De politie zette de weg in beide rijrichtingen af om de brandweer de ruimte te geven voor de bluswerkzaamheden. Omdat de brandweer vermoedde dat het om brandstichting gaat, stellen technisch rechercheurs van de politie een sporenonderzoek in. Van de gedupeerde zal aangifte worden opgenomen. De loods is beschadigd, een deel van het dak is door de brand verwoest.

Auteur: Inge Rijgersberg