Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (21-11)

TILBURG, 21 november 2007

Vuurwerkvangst leidt naar wietplantages

TILBURG: De politie heeft dinsdagavond 20 november 2007 aan de Middelgraaf in Tilburg twee mannen van 35 en 29 jaar uit Tilburg aangehouden. Rond 19.00 uur kreeg de politie een melding dat er vuurwerk in een auto werd geladen. Bij controle van de kofferbak van de bewuste auto bleek er ruim 100 kg aan illegaal vuurwerk in te liggen. De beide mannen werden aangehouden en het vuurwerk werd in beslag genomen. Op basis van de vondst doorzochten agenten vervolgens de woning van de 35-jarige Tilburgse verdachte.

In het huis werd geen vuurwerk aangetroffen, maar wel een hennepkwekerij, bestaande uit 120 kleine hennepplantjes. Het onderzoek zette de politie vervolgens op het spoor van nog een hennepkwekerij. Die bleek gevestigd te zitten in een loods aan de Mon Plaisir in Etten-Leur. In het gebouw werd een in werking zijnde kwekerij gevonden, bestaande uit met ruim 800 hennepplanten. De twee verdachten zijn in verzekering gesteld. Het vuurwerk de hennepplanten en kweekapparatuur zijn in beslag genomen.

Veelpleger opgepakt tijdens inbraak

TILBURG: Een 26-jarige Tilburgse veelpleger is op heterdaad gepakt bij een bedrijfsinbraak. Dat gebeurde op dinsdag 20 november. De man brak om 05.00 uur in bij een bedrijfspand aan de Stedekestraat. De politie was binnen enkele minuten ter plaatse en omsingelde het pand. De dader probeerde er op dat moment vandoor te gaan op een fiets. Hij werd meteen ingerekend en overgebracht naar het politiebureau. Bij de arrestatie had hij een plastic tas bij met inbrekers werktuigen bij zich. Om het pand binnen te gaan had hij een ruit vernield. Vooralsnog lijkt het erop alsof er niets is gestolen.

De verdachte is een van de ruim 200 personen in Midden en West Brabant die onder de noemer veelpleger valt. De politie is deze veelplegers actief aan het opsporen. Het Openbaar Ministerie Breda, de politie Midden en West Brabant en de penitentiaire inrichtingen in Breda en Tilburg pakken veelplegers gezamenlijk aan. De aanpak omvat werkafspraken tussen de organisaties en heeft als doel de veiligheid te vergroten door middel van o.a. een zo lang mogelijke detentie voor veelplegers.

Spoorzoeken leidt naar autodieven

TILBURG: Een getuige meldde dat er woensdag 21 november om 01.30 uur een auto werd gestolen aan de Anselmusstraat. Twee daders waren de straat inkomen rijden met een auto waarvan op een velg de band ontbrak. De dieven braken vervolgens een Opel Corsa open en vertrokken met beide autos. De gewaarschuwde agenten volgden het krasspoor dat de velg veroorzaakte op het wegdek. Het krasspoor leidde naar het Papaverhof. Daar stonden allebei de autos. Een van de daders zag kans om weg te komen. Zijn identiteit is bekend bij de politie. De andere verdachte, een 17-jarige inwoner van Tilburg, werd door de agenten gearresteerd en ingesloten. Beide betrokken voertuigen zijn in beslag genomen.

Geluidsoverlast gevolgd door schennispleging

TILBURG: Tilburgse agenten gingen in de nacht van dinsdag 20 november op woensdag 21 november naar een melding van geluidsoverlast in het Schutsboomhof. Dat was rond 02.10 uur. De agenten stelden vast dat de stereo-installatie opnieuw veel te luide muziek ten gehore bracht. De politie was namelijk eerder op de avond ook al aan de deur geweest, vanwege dezelfde klacht. De nieuwe overlast op dit late tijdstip was voor de agenten reden om over te gaan tot de inbeslagneming van de audioapparatuur. De 37-jarige verdachte was het daar duidelijk niet mee eens. Hij beledigde de agenten verbaal, waarbij hij zijn broek liet zakken en zijn geslachtsdeel toonde.
De man werd gearresteerd en kreeg in het politiebureau niet alleen proces-verbaal voor geluidsoverlast maar ook voor het plegen van schennis cq. belediging.

Stomdronken automobiliste heeft geen rijbewijs

TILBURG: Verkeersgevaarlijk rijgedrag van een automobiliste trok de aandacht van een surveillerende agent. De vrouw reed woensdag 21 november om 00.45 uur met hoge snelheid over de Jules Verneweg. Ze slingerde en haalde verkeersgevaarlijke capriolen uit.

Dat was reden voor een controle. De 47-jarige vrouw uit Tilburg bleek onder invloed van alcohol te zijn. De vrouw werd gearresteerd en moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 725 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. Haar rijbewijs invorderen kon niet. Simpelweg omdat de vrouw helemaal niet in het bezit bleek te zijn van een rijbewijs. Voor alle feiten is proces-verbaal opgemaakt tegen de vrouw.

Bekeuringen bij verkeerscontroles

TILBURG: Dinsdagavond 20 november schreef de wijkagent zes bekeuringen uit aan het Insulindeplein Tilburg. Daar is kappersschool gevestigd. Tegenover de school ligt een plantsoen waar leerlingen van de avondopleiding vaak hun auto parkeren. Omwonenden hadden daarover al een aantal keren hun beklag gedaan. Het gazon raakt hierdoor beschadigd en wordt bij nat weer kapot gereden. Alle overtreders kregen een boete van 50,-

HILVARENBEEK: Dinsdag 20 november hield de politie in Hilvarenbeek tussen 13.30 uur en 21.30 uur op diverse locaties verkeerscontroles. Ook zijn er controles in het buitengebeid geweest, waarbij de politie samenwerkte met boswachters. Verder was de Belastingdiens bij de actie betrokken. De politie schreef 60 processen-verbaal uit voor o.a. snelheidsovertredingen, het niet dragen van de autogordel, geen/onjuiste verlichting; autopapieren en legitimatie ed.

De Catch-Ken flitste de kentekens van alle passerende auto. Op dat moment werd niet alleen de snelheid gemeten, ook vond er meteen een check plaats met allerlei andere computerbestanden. Dat gebeurde om te onderzoeken of er iets aan de hand was met de auto of de kentekenhouder. Binnen enkele seconden stond vast of de auto gestolen was, het voertuig APK gekeurd en verzekerd was en of de wegenbelasting was betaald. Verder gaf het systeem ook aan of er iets met de eigenaar van de auto aan de hand was (opsporingsregister Justitie, openstaande belastingschuld etc.).
Er waren 15 hits op voorbijrijdende autos, voornamelijk bedoeld voor de Belastingdienst.
De belastingdienst deed diverse beslagleggingen vanwege openstaande belastingschulden.
Er werd beslag gelegd ter waarde van 72.955. Een totaalbedrag van 2.694 werd meteen contant betaald. Er is 6 maal beslag gelegd op goederen en er zijn twee personenautos afgevoerd.

OISTERWIJK: Het politie team Oisterwijk hield dinsdag 20 november tussen 09.30 en 16.00 uur op verschillende locaties verkeerscontroles gehouden. De resultaten
39 x overtreding maximum snelheid
36 x niet dragen van de verplichte autogordel

1 x onnodig geven van lichtsignalen
3 x mobiel bellen tijdens het autorijden

2 x gladde banden
2 x rijden in strijd met gesloten verklaring

1 x aanhanger zonder verlichting
Verder werd een niet-verzekerde en niet APK-gekeurde auto uit het verkeer genomen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer