Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Plantschalen fleuren Oranjeboomstraat op

Gemeentewerken plaatst 34 plantschalen in de Oranjeboomstraat. De schalen zijn gevuld met groen fakkelgras (koeleria), gele kornoelje en tulpenbollen.

Kleur
Het fakkelgras en gele kornoelje fleuren de straat in de donkere wintermaanden op. De rode tulpen geven in het voorjaar kleur. De plantschalen blijven tot april 2008 staan.

Kleur en Fleur
Sinds vorig jaar zomer worden in Rotterdam op diverse locaties plantschalen geplaatst. Dit gebeurt voor het project Kleur en Fleur, door het college van B&W in gang gezet. De bedoeling hiervan is meer kleur in de stad te brengen. De plantschalen blijven in Rotterdam, maar wisselen wel regelmatig van plek. Deze winter geven in totaal 450 plantschalen extra kleur aan winkellocaties en pleinen in verschillende deelgemeenten.

Vandalisme
De plantschalen waren de afgelopen maanden nogal eens het mikpunt van vandalisme. Planten werden vernield of eruit getrokken. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. De plantschalen zijn bedoeld om Rotterdam meer kleur te geven. Aan u als bewoner van de deelgemeente Feijenoord en Rotterdammer vragen we extra op te letten. Ziet u iets dat niet klopt, meldt dit dan via het gratis telefoonnummer 0800-1545.