Gemeente Breda

Breda aan de slag met Visie Ginneken

Een startbijeenkomst begin 2008 met de Stichting Leefbaar Ginneken en bewoners uit het Ginneken. Dat is de eerste stap uit de Startnotitie Visie Ginneken die het college van burgemeester en wethouders ter kennisname aanbiedt aan de commissie Bouwen en wonen.

De startbijeenkomst is de opmaat naar de Visie Ginneken, die de gemeente, bewoners en belangenorganisaties volgend jaar samen gaan opstellen.

In de startnotitie staat dat de visie wordt opgezet voor de hele wijk en dat twee projecten voorlopig een afzonderlijk traject blijven volgen om vertraging te voorkomen. Deze projecten zijn de nieuwe basisschool Laurentius aan de Viandenlaan, dat al vergevorderd is, en de herontwikkeling van de locatie van serviceflat Marckhoek. Voor dit laatste project wil het college een afzonderlijke klankbordgroep oprichten die intensief meedenkt over deze herontwikkeling. Het college stelt voor om beide projecten later aan de Visie Ginneken toe te voegen.

De Gemeente Breda en de Stichting Leefbaar Ginneken willen ook bij de Visie Ginneken bewoners en andere belanghebbenden intensief betrekken. Daarom wordt een klankbordgroep Visie Ginneken opgericht, waaraan, naast de Stichting Leefbaar Ginneken, in elk geval de Vereniging Ginneken = Ginneken en een vertegenwoordiging van ondernemers uit de wijk deelnemen. Breda stelt voor dat de Stichting Leefbaar Ginneken een voordracht doet voor de invulling van zowel de klankbordgroep Marckhoek als de klankbordgroep Visie Ginneken.

In september 2007 stemde de gemeenteraad van Breda in met het burgerinitiatiefvoorstel van de Stichting Leefbaar Ginneken. Hiermee kreeg het college de opdracht een visie te ontwikkelen voor het Ginneken, dat als basis moet gaan dienen voor een bestemmingsplan Ginneken. Het gaat om het gebied dat begrensd wordt door de Zuidelijke Rondweg, de Fatimastraat, de Allerheiligenweg, de Mark, de Duivelsbruglaan en de Baronielaan.

Breda, 21 november 2007

Te downloaden:

* Startnotitie Visie Ginneken (5).pdf